nieuws

Eerste deel stationshal Utrecht Centraal open

regios

Zondag hebben ProRail en NS het eerste deel van de nieuwe stationshal van Utrecht Centraal geopend voor de reiziger. Bekende formules als Rituals en nieuwe formules als YamYam krijgen binnenkort een plek in de hal, net als het gezamenlijke reisinformatieloket van NS en de busvervoerders.

Eerste deel stationshal Utrecht Centraal open

Begin april opent NS dertig nieuwe gelijkvloerse toiletten in de hal. Deze faciliteiten worden de komende maanden gefaseerd geopend. Door deze oplevering kan nu de sloop van de oude jaarbeurstraverse en de bouw van het volgende gedeelte van de hal beginnen. In 2011 is de bouw van de hal begonnen. Vanaf 2016 moet deze hal plaats bieden aan 360.000 dagelijkse gebruikers tegen nu nog 230.000 dagelijkse gebruikers is. De nieuwe stationshal is een moderne constructie van beton, staal en glas en heeft een golvend dak. Het hoogste punt van het golvende dak is 15 meter. De ruime en lichte hal is straks 25.000 m2 groot.

Door de groei van het treinverkeer de afgelopen jaren zijn de bestaande stations uit hun jasje gegroeid en zien nieuwe stations het levenslicht. Grote stations als Rotterdam Centraal, Arnhem, Delft, Breda en Zwolle worden ruimer en toegankelijker om reizigers een prettig verblijf te bieden op de stations, aldus ProRail en NS.

Reageer op dit artikel