nieuws

DGBC naar HUF-gebouw

regios

Dutch Green Building Council (DGBC) verhuist 5 februari naar het HUF-gebouw, een rijksmonument aan de Hoogstraat in Rotterdam. Jones Lang LaSalle begeleidde DGBC bij de verhuizing.

DGBC naar HUF-gebouw

Het Hufpand is in 1953 ontworpen door het bekende Rotterdamse architectenbureau Van den Broek & Bakema en wordt door velen gezien als het mooiste wederopbouwmonument van Rotterdam. De toenmalige eigenaar Provast heeft het gebouw in 2009 in oude luister hersteld. Provast verkocht het gebouw destijds aan de huidige eigenaar Redevco.

DGBC huurt 400 m2 in het gebouw voor een periode van vijf jaar. De Nederlandse netwerkorganisatie voor duurzaam bouwen en vastgoed  was op zoek naar een duurzame locatie, bij voorkeur Breeam-gecertificeerd. Het HUF-gebouw zal de komende periode verder worden verduurzaamd door onder meer zonnepanelen op het dak te plaatsen. Huurder en verhuurder van het gebouw streven naar een Breeam-NL In Use-certificering voor het monumentale object. Het HUF-gebouw telt 1.450 m2 kantoorruimte en ruim 1.100 m2 retail op de begane grond en eerste etage. De winkelruimte is onder andere verhuurd aan Sport 2000, Foot Locker en Dolcis.

JLL bracht de huisvestingsmogelijkheden in kaart, vroeg huurvoorstellen aan en adviseerde hierover en voerde de contractonderhandelingen met Redevco. Op korte termijn zal de huidige huurovereenkomst worden aangevuld met een Greenlease side letter. Een Greenlease is een duurzaam huurcontract waarin afspraken over duurzaam gebruik van een duurzaam ontwikkelde locatie expliciet worden vastgelegd. Parc Makelaars trad op namens eigenaar Redevco.

Reageer op dit artikel