nieuws

Crisis bezorgt Amsterdam tegenvaller van 200 miljoen

regios

De vastgoedcrisis bezorgt Amsterdam een tegenvaller van ruim 200 miljoen euro. Nu het ene na het andere bouwproject wordt geschrapt, ontvangt de gemeente minder inkomsten uit grondverkopen dan verwacht. Dit meldt Het Parool.

Crisis bezorgt Amsterdam tegenvaller van 200 miljoen

De tegenvaller komt niet onverwacht, maar de hoogte van het bedrag is zorgelijk. Het probleem kan het voortbestaan van het Vereveningsfonds in gevaar brengen. Met dat fonds, dat buiten de reguliere gemeentebegroting staat, financiert Amsterdam al sinds 1982 bouwprojecten. Zonder ingrijpen ontstaat binnen een paar jaar een fors tekort bij het fonds. Vorig jaar was nog de verwachting dat er in 2015 een overschot zou zijn van 54 miljoen.

Wethouder Maarten van Poelgeest (Ruimtelijke Ordening) werkt nog aan oplossingen en wil slechts kwijt dat er ‘nú geen tekort is’, en dat hij ‘maatregelen treft om een eventueel tekort op lange termijn te voorkomen’. Op de omvang van de tegenvaller, een bedrag van ruim 200 miljoen, wil hij niet ingaan.

Reageer op dit artikel