nieuws

Corporatie Mooiland biedt 419 huurwoningen aan

regios

Woningcorporatie Mooiland gaat complexgewijs 419 huurwoningen verkopen. Dat maakte de corporatie uit Ede-Wageningen gisteren bekend.

Corporatie Mooiland biedt 419 huurwoningen aan

Het gaat om veertien complexen die worden verkocht bij openbare inschrijving, waarin woningcorporaties, het Wooninvesteringsfonds en beleggers tegelijk een bod kunnen uitbrengen.

De complexen bevinden zich grotendeels in het zuiden en oosten van Nederland. Behalve om Groenlo, Venlo, Muntendam en Landgraaf gaat het ook om een wooncomplex in Assen. Voordat Mooiland deze stap nam, heeft de corporatie de woningen eerst aan haar huurders aangeboden. Toen daar geen interesse voor bleek te zijn, heeft Mooiland aan alle betrokken gemeenten en huurdersorganisaties toestemming gevraagd, en gekregen, voor de voorgenomen verkoop. Finance Ideas begeleidt het verkoopproces per openbare inschrijving.

Bij de verkoop staat niet de hoogste prijs, maar het belang van de huurder voorop. ‘Per complex kiezen we de koper waar onze huurders het beste mee gediend zijn’, aldus een woordvoerster. Voor de huurders verandert er niets, benadrukt ze. ‘Zij blijven hun woning huren en de huurcontracten blijven gelden.’ Mooiland wil met de verkoop een goede doorstroming op de huizenmarkt stimuleren en meer variatie aanbrengen in huur- en koopwoningen in de wijken waar Mooiland actief is. De opbrengst van de verkoop zal Mooiland in haar lopende projecten investeren. ‘We zijn financieel gezond. Maar investeren wordt er met de verhuurderheffing niet gemakkelijker op.’

Reageer op dit artikel