nieuws

BVR failliet verklaard, doorstart in de maak

regios

BVR Bouw en Ontwikkeling is gisterenmorgen door de rechtbank failliet verklaard, zo meldt Cobouw.
Interim-directeur Bert Venema liet weten nog dezelfde dag bekend te kunnen maken dat er een doorstart in afgeslankte vorm zal plaatsvinden.

BVR failliet verklaard, doorstart in de maak

‘Er zijn twee gegadigden. De curator voert nog gesprekken met hen. Bedoeling is om dat vanmiddag af te ronden’, aldus Venema. Snelheid is volgens hem geboden, om opdrachtgevers en leveranciers binnenboord te houden. Met welke partijen nog wordt onderhandeld, is niet bekend. Bij publicatie van dit bericht stond ook nog niet vast of de doorstart daadwerkelijk plaats zal vinden.

BVR moest vorige week uitstel van betaling aanvragen, nadat het bedrijf door dalende omzetten en stagnerende verkoop van eigen ontwikkelprojecten in financiële nood raakte. Afgelopen dagen heeft bewindvoerder Hans Alberts met meerdere geïnteresseerde partijen onderhandeld over een verkoop van het hele concern. Dat BVR nu failliet is verklaard, duidt erop dat een overname van het totale bedrijf is mislukt.

Reageer op dit artikel