nieuws

ASR renoveert panden Damrak

regios

ASR Vastgoed Vermogensbeheer renoveert namens het ASR Dutch Prime Retail Fund twee monumentale panden (nummer 25-30) op het Damrak in Amsterdam. De winkelhuurders komen na de renovatie terug op hun locaties.

ASR renoveert panden Damrak

De panden zijn al meer dan 100 jaar in beheer bij ASR Vastgoed Vermogensbeheer en haar rechtsvoorgangers. De twee gebouwen worden volledig in oude luister hersteld. Gevels worden gerenoveerd, verdiepingen beter benut en historische elementen in ere hersteld. Deze renovatie past in het beleid (de Rode Loper) van de gemeente Amsterdam voor dit deel van de binnenstad. Inmiddels is gestart met de werkzaamheden.

De drie bestaande winkelhuurders komen terug op de locaties waar zij al jaren zijn gevestigd. Huurders Blokker, Lindbergh en Jamin tekenden langjarige huurovereenkomsten. Het totale nieuwe metrage van de winkels is ruim 1.300 m2. Boven de winkels worden veertien hoogwaardige appartementen (ruim 1.700 m2) gerealiseerd voor de verhuurmarkt. Eefje Voogd Makelaardij uit Amsterdam zal de appartementen verhuren. Bouman Visscher van Limbeek begeleidde namens ASR Vastgoed Vermogensbeheer de drie huurtransacties. K+P Architecten begeleidt de renovatie.

Reageer op dit artikel