nieuws

1500 nieuwe studentenkamers in Eindhoven

regios

In Eindhoven worden tot 2020 100 studentenunits gerealiseerd. Negen partijen tekenden daartoe gisteren het convenant Huisvesting Studenten 2012 – 2020 ‘Samen bouwen aan Eindhoven kennisstad’.

1500 nieuwe studentenkamers in Eindhoven

De partijen (TU/e, Fontys, Summa College, Woonbedrijf Vestide, Wooninc. Trudo, Vastgoed Belang, studenten en de gemeente Eindhoven) richten zich op de realisatie van voldoende betaalbare en kwalitatief op de vraag aansluitende huisvesting voor studenten, op de juiste plek en zoveel mogelijk binnen de ring. Ook willen zij voldoende huisvesting beschikbaar stellen voor internationale studenten. Dit alles betekent dat er uiterlijk in 2020 1500 studentenunits moeten zijn gerealiseerd.

De regio Eindhoven is een van de leidende kennisregio’s in Europa. Om die positie te behouden, is continu nieuw talent nodig van de universiteit, de hogeschool en het middelbaar beroepsonderwijs. Alle reden om te zorgen voor een goed huisvestingsklimaat voor studenten. Daarnaast willen de partijen de betrokkenheid en binding van studenten bij de stad, wijk en buurt bevorderen. Het stimuleren van goed (ver)huurderschap maakt ook deel uit van de gemaakte afspraken. Zo organiseren studenten in 2013 een zogeheten ‘Check-je-kamer-dag’.

Reageer op dit artikel