nieuws

OM vordert informatie bij VolkerWessels over Van Rey

regios

Het Openbaar Ministerie (OM) is dinsdagochtend begonnen aan een doorzoeking van woning en kantoor van de Roermondse projectontwikkelaar Piet van Pol. Dat maakte het OM bekend. Bij het hoofdkantoor van VolkerWessels heeft justitie gisteren bovendien informatie gevorderd, bevestigde VolkerWessels berichten hierover.

OM vordert informatie bij VolkerWessels over Van Rey

De doorzoeking vindt plaats voor het corruptieonderzoek in de zaak Jos van Rey. Van Pol is volgens het OM verdachte in deze zaak. Van Pol is een goede vriend van Van Rey (VVD).

De woordvoerder van het OM zei in een toelichting dat Piet van Pol wordt verdacht van het betalen van steekpenningen aan voormalig VVD-wethouder en senator Jos van Rey. Een bericht in De Limburger dat ook documenten zijn opgeëist bij het hoofdkantoor van bouwbedrijf VolkerWessels wilde hij niet bevestigen. Tegen andere media bevestigde het bouwconcern de informatievordering wel.

Hoewel geen van de partijen dat wil bevestigen, lijkt de kwestie in elk geval te draaien om de koop door Roermond van een destijds deels leegstaand kantoor op het Kazerne-voorterrein, ontwikkeld door Piet van Pol en VolkerWessels. Roermond kocht het kantoor op voorstel van Jos van Rey tegen een volgens taxateurs veel te hoog bedrag. VolkerWessels was echter gedelegeerd bouwer van veel meer Roermondse projecten van Van Pol, die tot stand kwamen met politieke hulp van Van Rey. Behalve kritiek krijgt Van Rey daar ook veel lof voor, omdat hij volgens inwoners Roermond op de kaart heeft gezet als geliefde winkelstad.

Justitie deed in oktober vorig jaar invallen bij Van Rey na aangifte in maart door de Belastingdienst bij het Openbaar Ministerie. Van Rey wordt verdacht van ambtelijke corruptie en het lekken uit een vertrouwenscommissie bij de voordracht van een nieuwe burgemeester van Roermond. De VVD’er trad direct na de invallen in oktober af als senator en wethouder. Inmiddels is hij weer politiek actief bij de VVD in Roermond, die hem al die tijd heeft gesteund.

Reageer op dit artikel