nieuws

Alliantie ontwikkelt verpleeghuis Hilversum

regios

Woningcorporatie de Alliantie en Ursem Bouwgroep tekenen vandaag een contract voor de realisatie van een verpleeghuis met 72 eenpersoonskamers in Hilversum.

Alliantie ontwikkelt verpleeghuis Hilversum

De ondertekening van het contract vindt plaats op de Provada, op de stand (42) van de Alliantie; om 14.30 uur in hal 11. In minder dan een jaar wordt het verpleeghuis gerealiseerd op het terrein van het Astmacentrum Heideheuvel aan de Soestdijkerstraatweg in Hilversum. Stichting Hilverzorg wordt de exploitant van het gebouw. Met de snelle realisatie van dit verpleeghuis wordt voorzien in een dringende behoefte aan verpleegfaciliteiten in Hilversum.

Bij de realisatie van dit verpleeghuis zijn diverse partijen betrokken: Heideheuvel stelt de locatie beschikbaar en de Alliantie realiseert het gebouw. HVDN architecten ontwerpt het verpleeghuis en Ursem bouwt het. Hilverzorg huurt het gebouw en levert de zorg. Na vijf jaar wordt het verpleeghuis van 5500 m2 gedemonteerd.

Het gebouw voldoet ruimschoots aan de EPC-norm en heeft een technische levensduur van minstens vijftig jaar. Het doel is om nu een gebouw neer te zetten dat over vijf jaar eenvoudig opnieuw kan worden ingezetvoor zorg, wonen of andere functies.

Reageer op dit artikel