Google steekt 1 miljard in Nederlandse datacentra

Google steekt 1 miljard in Nederlandse datacentra

Zoek- en advertentiegigant Google gaat 1 miljard euro investeren in uitbreiding van haar Nederlandse datacentra in de kop van Noord-Holland en Groningen.

In Hollands Kroon (Noord-Holland) wordt een nieuw datacentrum gebouwd. Het datacenter daar moet, als het werk rond 2020 klaar is,  plaats gaan bieden aan 125 werknemers.

Bestaande serverpark

Het bestaande serverpark in de Eemshaven in Groningen wordt nog verder uitgebreid, bovenop de uitbreiding daar die Google vorig jaar al had aangekondigd. Daar komen 100 banen bij, bovenop de de huidige 250. Daarnaast heeft Google nog een kantoor in Amsterdam met 250 werknemers.

Goed te beveiligen

Sinds 2016 heeft Google nu 2,5 miljard euro in datacenters Nederland geïnvesteerd. Ons land is het enige land buiten de Verenigde Staten waar meerdere datacentra staan. Joe Kava, vicevoorzitter van de Google-afdeling voor datacenters, noemt Nederland een 'digitale voorloper met goede voorzieningen en hoog opgeleide medewerkers.'  Beide Nederlandse locaties zijn volgens bovendien goed te beveiligen.

Robert Paling

Robert Paling

Senior redacteur Vastgoedmarkt

Robert Paling (1974) was van februari 2019 tot en met januari 2022 senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Zijn portefeuille bestond uit: Woningen, Overheid en Alternatieve beleggingen (hotels, zorgvastgoed en leisure).

Biografie:

Robert werkte tussen februari 2019 tot en met januari 2022 als senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Daarvoor werkte hij drie jaar als redacteur voor verzekeringsvakblad am: en was hij enkele jaren hoofdredacteur van de voormalige vakbladtitel Banking Review. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool voor de Journalistiek in Tilburg. Liep stage bij het Brabants Dagblad en het Algemeen Dagblad. Werkte lang als freelance copywriter voor onder meer banken en verzekeraars.

Geboren in Rotterdam – Atheneum aan het Maerlant College voltooid in 1993.

Boeken

The world is flat – Thomas L. Friedman. Over de impact van globalisering in de 21ste eeuw.

Clash of civilizations – Samuel Huntington. Handelend over de aanname van Huntington dat post-Koude Oorlog conflicten vooral religie en identiteit als brandstof hebben.