Veendam krijgt duurzaam logistiek complex

Veendam krijgt duurzaam logistiek complex
Nieuwbouw Oldenburger/Fritom in Veendam

Remco Ruimtebouw heeft van Oldenburger/Fritom opdracht gekregen om in Veendam de eerste fase van een nieuw en zeer duurzaam logistiek centrum te bouwen. Het nieuwe complex krijgt een oppervlakte van 5.000 m2 en wordt 15 meter hoog.

Het all electric onderkomen van de logistiek dienstverlener biedt ruimte aan ruim 15.000 palletplaatsen en zes loadingdocks. Daarnaast zal het complex bestaan uit crossdock faciliteiten, een logistiek trainingscentrum en diverse kantoorruimtes. Het ontwerp van het logistiek centrum heeft de hoogste duurzaamheidsambitie Breaam Outstanding.

Het distributiecentrum wordt uitgerust met automatisch dimmende led-verlichting en zal volgens de laatste duurzaamheidscriteria geen gasaansluiting hebben. Wel wordt er een warmtepomp geïnstalleerd, een geavanceerd luchtklimaatsysteem en een supervlakke warehousevloer. Ook zal Oldenburger/Fritom op haar terrein een circulaire milieustraat inrichten voor optimale afvalverwerking.

Remco Ruimtebouw start in juli met de grondwerkzaamheden. De nieuwbouw wordt in het eerste kwartaal van 2019 opgeleverd.

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen werkte sinds maart 2006 als redacteur voor Vastgoedmarkt. Martijn is all-round specialist, met een bijzondere affiniteit met de woning- en winkelmarkt. Sinds december 2018 werkt hij zelfstandig als freelance journalist.