Timpaan ontwikkelt 84 woningen in Hoofddorp

Timpaan ontwikkelt 84 woningen in Hoofddorp
Het Gemaalhuis, Hoofddorp

Ontwikkelaar Timpaan in Rijssenhout heeft met de bouwers IBB Kondor en Bébouw Midreth een overeenkomst gesloten voor de realisatie van 84 gasloze woningen in Hoofddorp.

In het plan komen 30 grondgebonden woningen en 54 appartementen. Hiervan worden 40 appartementen verkocht aan een belegger en verhuurd. Timpaan is in gesprek met een eindbelegger, maar die deal is nog niet rond.

Het project Het Gemaalhuis ligt nabij de zuidelijke uitvalsweg N201 naar de oprit van de A4, tussen de Weg om de Noord en de Kruisweg. De architectuur is gebaseerd op de historische gemalen van de Haarlemmermeer. De koopwoningen in het project zijn verkocht of staan onder optie.

De woningen zijn voorzien van een klimaatsysteem dat wordt geleverd en geëxploiteerd door Klimaatgarant. In Het Gemaalhuis voldoen de meeste woningen al aan de gestelde eisen voor 2020, een EPC van 0,0. Alle woningen zijn aardgasvrij.

De bouw start in november 2018. Naar verwachting worden de woningen in het eerste kwartaal van 2020 opgeleverd.

Johannes van Bentum

Johannes van Bentum

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Voor zijn aantreden bij Vastgoedmarkt was hij hoofdredacteur van de grootste vaktitel voor ict'ers Computable. Sinds 1986 is hij werkzaam als financieel-economisch journalist voor uiteenlopende titels als Elsevier Carrière, Agrarisch dagblad, Fem Business en het opiniemaandblad voor twintigers en dertigers Pitch. Begin 2009 verscheen zijn boek 'Online of Flatline' bij uitgeverij Mediata. Als hoofdredacteur van Vastgoedmarkt schrijft hij nieuwsberichten, achtergrondartikelen en geeft zijn mening over ontwikkelingen in de vastgoedsector en becommentarieert opvallende gebeurtenissen in zijn maandelijkse hoofdredactioneel commentaar.