Overeenkomst voor 150 woningen op Kop West Purmerend

Overeenkomst voor 150 woningen op Kop West Purmerend

Op 6 juni hebben Bébouw Midreth, onderdeel van Koninklijke VolkerWessels, en de gemeente Purmerend tijdens de Provada de koopovereenkomst ondertekend voor de realisatie van plan De Open Veste in Kop West in Purmerend.

Bébouw Midreth heeft samen met OZ Architects, RRog Stedenbouw en Landschap, De Wijde Blik en Bouwinvest de
tender voor de ontwikkeling van veld F, Kop West in Purmerend gewonnen.

De Open Veste is als het ware een moderne veste; een ommuurd wijkje met ongeveer 150 woningen en één grote binnentuin, met open verbindingen naar de omliggende wijken en omgeven door water en groen. In De Open Veste komt een grote mix van woningen, typologieën en categorieën. Er worden grondgebonden en gestapelde koop- en huurwoningen gerealiseerd en er is ruimte voor woningen op basis van Mede opdrachtgeverschap.

In de plint van het gebouw komen mogelijk voorzieningen zoals horeca. Het parkeren is opgelost in een half verdiepte parkeergarage. In de binnentuin staat een klein bouwvolume met een kas, die de voetgangersentree naar de parkeergarage vormt.

Erik Wiegerinck werkte van 1995 tot zijn pensionering in 2022 voor de uitgeverij. Bij Vastgoedmarkt hield hij zich als senior redacteur in het bijzonder bezig met de financieel-economische berichtgeving, logistiek, financiering en vastgoedfondsen. Op dit moment is hij werkzaam als freelancer.