Life stapt in ABC-project Hembrugterrein

Life stapt in ABC-project Hembrugterrein
Hembrugterrein Zaandam

De Belgische projectontwikkelaar Life wordt medeontwikkelaar van het Hembrugterrein in Zaanstad. ABC Planontwikkeling is een samenwerking aangegaan met Life.

Dat laat Life weten aan Vastgoedmarkt. Het Rijksvastgoedbedrijf heeft het Hembrugterrein op vrijdag 1 juni om 17.30 uur formeel overgedragen aan ABC Planontwikkeling. ABC had de tender voor het 30 hectare grote gebied in januari gewonnen. De projectontwikkelaar had met 41 miljoen euro het hoogste bod gedaan op het plangebied waarop zeventig gebouwen staan. Op het terrein realiseert ABC ongeveer 1.000 woningen en voorzieningen.

ABC Planontwikkeling heeft nu een financiële partner gevonden, zo blijkt. ABC is voor de ontwikkeling van het Hembrugterrein een samenwerking aangegaan met Life. Life en ABC zijn als eigenvermogenverschaffers een joint venture aangegaan voor de integrale gebiedsontwikkeling van Hembrug. Hoe de samenwerking er verder uitziet, laat de Belgische onderneming morgen 5 juni weten. Life is een in Antwerpen gevestigde ontwikkelaar/investeerder met in Nederland onder meer grote projecten in Den Haag (meer dan 200.000 m2) en Enschede (meer dan 100.000 m2).

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen werkte sinds maart 2006 als redacteur voor Vastgoedmarkt. Martijn is all-round specialist, met een bijzondere affiniteit met de woning- en winkelmarkt. Sinds december 2018 werkt hij zelfstandig als freelance journalist.