Bouwinvest koopt percelen op NDSM-werf

Bouwinvest koopt percelen op NDSM-werf
Bouwinvest kocht in 2018 449 woningen aan de TT Vasumweg in Amsterdam

COD en Verweij Mungra Vastgoed hebben met Bouwinvest de koopovereenkomst getekend voor de percelen aan de TT Vasumweg in Amsterdam, waar onder andere 449 woningen worden gerealiseerd.

De turnkey-aannemingsovereenkomst werd getekend door Van Wijnen en Bouwinvest Residential Fund, die eigenaar wordt van het complex. Op het NDSM-haventerrein in Amsterdam start Van Wijnen nog dit jaar met de realisatie. Het Dok, zoals het markante wooncomplex gaat heten, bevat naast plek om te wonen ook ruimte om te werken en recreëren. Bouwinvest kocht de woningen al begin dit jaar.

Het project Het Dok bestaat uit 449 meergezinswoningen. Hierin worden 135 woningen in het sociale segment gerealiseerd. De overige 314 woningen zijn vrijesectorhuurwoningen, waarvan het merendeel in het middensegment. Bouwinvest Residential Fund zal deze woningen verhuren. Verder beschikt het complex over 2.221 m2 commerciële ruimte en een parkeergarage met plek voor 99 auto’s. Partijen hebben afgesproken om een hoge GPR-score en een lage EPC te behalen voor het project, waardoor het een energiezuinig gebouw wordt.

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen werkte sinds maart 2006 als redacteur voor Vastgoedmarkt. Martijn is all-round specialist, met een bijzondere affiniteit met de woning- en winkelmarkt. Sinds december 2018 werkt hij zelfstandig als freelance journalist.