Appartementen voor stadsgezinnen in Nieuw Delft

Appartementen voor stadsgezinnen in Nieuw Delft

Vandaag tekenen gebiedsontwikkelaar BPD en Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft (OBS) tijdens de Provada een overeenkomst voor de ontwikkeling van gezinsappartementen in de zuidelijke punt van Nieuw Delft.

In Veld 10.2 van de Delftse Spoorzone wordt de planuitwerking gestart voor een community building voor stadsgezinnen. Het appartementencomplex, ontworpen door ANA Architecten, is een aanvulling op het woningaanbod voor stadsgezinnen.

De gezinsappartementen zijn een vertaling van de ambitie uit de Delftse woonvisie om meer gezinnen in de stad te kunnen huisvesten. Steeds meer gezinnen willen in de stad blijven wonen, omdat ze kiezen voor een woonomgeving met een diversiteit aan mensen en voorzieningen. Een centraal gelegen plek, een sociaal netwerk én rustige ruimtes, zijn daarbij net zo belangrijk.

Erik Wiegerinck werkte van 1995 tot zijn pensionering in 2022 voor de uitgeverij. Bij Vastgoedmarkt hield hij zich als senior redacteur in het bijzonder bezig met de financieel-economische berichtgeving, logistiek, financiering en vastgoedfondsen. Op dit moment is hij werkzaam als freelancer.