Rotterdams Slaakhuys wordt Tribute by Marriott-hotel

Rotterdams Slaakhuys wordt Tribute by Marriott-hotel
Slaakhuys

Ontwikkelaar Frame Vastgoed en eigenaar Odyssey Hotel Group hebben definitief overeenstemming bereikt over de opening van een hotel in het Slaakhuys in Rotterdam Kralingen onder het label Tribute Portfolio van Marriott Hotels.

Daarmee is de eindfase van de transformatie van het monumentale Slaakhuys aan de Slaak in Rotterdam aangebroken. Frame Vastgoed heeft ruim een jaar gewerkt aan de restauratie en renovatie van de oude dagbladdrukkerij, waarin onlangs een Lidl foodmarkt zijn deuren opende. In de voormalige lobby en redactiekantoren van het vroegere dagblad Het Vrije Volk creëert Frame een luxe boutiquehotel dat vanaf 1 november 2018 wordt geëxploiteerd door Odyssey Hotel Group.

Het beschikt over 74 hotelkamers, een restaurant en een bar. De transactie met Odyssey werd door adviseur Colliers International Hotels namens Frame tot stand gebracht. Tribute Portfolio is een luxe hotelformule van Marriott Hotels. In Nederland exploiteert Marriott dit merk tot nu toe alleen in het Apollo Hotel in Amsterdam. Frame heeft het project in samenwerking met Bik Bouw en architecten Jeroen Hoorn en HDVL Designmakers uitgevoerd.

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen werkte sinds maart 2006 als redacteur voor Vastgoedmarkt. Martijn is all-round specialist, met een bijzondere affiniteit met de woning- en winkelmarkt. Sinds december 2018 werkt hij zelfstandig als freelance journalist.