Hoogste punt centrumproject Roelofarendsveen bereikt

Hoogste punt centrumproject Roelofarendsveen bereikt
project De Oevers in Roelofarendsveen

Bij de bouw van de laatste fase van het woon- en winkelgebied De Oevers in Roelofarendsveen is het hoogste punt bereikt. Hoorne Vastgoed en Heembouw Ontwikkeling realiseren hier 306 woningen en 4.250 m2 winkels aan het Zuidplein.

Daarvan wordt 3.000 m2 afgenomen door Vomar Voordeelmarkt (het 65ste filiaal) en Action. De resterende ruimte is onder meer bestemd voor verswinkels en horecazaken. Bij het maken van een stedenbouwkundig plan voor De Oevers stond een goede aansluiting met het dorpse karakter van Roelofarendsveen en met het vele water in de directe omgeving centraal. De uitbreiding van de bestaande dorpskern wordt daardoor als natuurlijk ervaren.

Het Berlijnse architectenbureau KK Architecten en Mulleners + Mulleners Architecten uit Amsterdam lieten zich bij het ontwerp van de woningen mede inspireren door de toekomstige bewoners. Gekozen werd voor een grote diversiteit in woningtypen, architectuur en prijsklassen. De woningen komen in het vrijesectorhuursegment, de sociale huursector en negentig koopwoningen, waarvan 58 boven het nieuwe winkelcentrum dat naar verwachting eind dit jaar gereed is.

Bij de ontwikkeling houden de ontwikkelaars rekening met de belangen van de gemeente. Zo hadden meer winkelmeters gerealiseerd kunnen worden, maar daar hebben ze met het oog op de positie van ondernemers in het nabij gelegen winkelcentrum aan het Noordplein van afgezien. De retailers vreesden er door de komst van te veel nieuwe winkels op achteruit te gaan.

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen werkte sinds maart 2006 als redacteur voor Vastgoedmarkt. Martijn is all-round specialist, met een bijzondere affiniteit met de woning- en winkelmarkt. Sinds december 2018 werkt hij zelfstandig als freelance journalist.