Heijmans bouwt 72 woningen Dordrecht

Heijmans bouwt 72 woningen Dordrecht
woningproject Tromppark Dordrecht

Heijmans gaat in opdracht van woningcorporatie Woonbron 72 grondgebonden eengezinswoningen ontwikkelen en realiseren in Wielwijk in Dordrecht. De contractwaarde bedraagt 20 miljoen euro.

Daartoe hebben Woonbron - net verhuisd naar het Groot Handelsgebouw naast Rotterdam Centraal - en Heijmans een koopovereenkomst gesloten. De woningen in het nieuwbouwproject genaamd Tromppark krijgen geen aardgasaansluiting, aldus Heijmans. Met het project wil Dordrecht bijdragen aan een divers woningaanbod in Wielwijk. De woningen variëren in architectuur, krijgen een verhoogde ligging en grenzen met de veranda of serre direct aan het toekomstige Tromppark.

Deze verbinding met het nieuwe park zorgt onder andere voor sociale interactie in het gebied. Het park vormt daarnaast een groene verbinding tussen het naastgelegen Wielwijkpark en het wijkcentrum. De woningen krijgen een aansluiting op stadsverwarming en worden uitgerust met huisbesturingssysteem SlimWonen van Heijmans. Het woonoppervlakte varieert van 130 tot 138 m2.

Aan de Maarten Harpertsz. Trompweg, waar de nieuwe woningen worden gerealiseerd, is Woonbron gestart met het ontmantelen van de bestaande portiekflats. Naar verwachting start de bouw van de eerste fase (32 woningen) van het project medio 2019. De woningen worden begin 2020 opgeleverd. Vervolgens kan in 2020 ook de tweede fase (veertig woningen) starten met de bouw. Voor het project werkt Heijmans samen met architectenbureau Wurck.

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen werkte sinds maart 2006 als redacteur voor Vastgoedmarkt. Martijn is all-round specialist, met een bijzondere affiniteit met de woning- en winkelmarkt. Sinds december 2018 werkt hij zelfstandig als freelance journalist.