APF en AG ontwikkelen woning- en kantoorproject in Utrecht

APF en AG ontwikkelen woning- en kantoorproject in Utrecht

APF en Angelo Gordon ontwikkelen in de Westflank Noord in Utrecht een kantoor van 30.000 m2, 110 appartementen en een onderliggende parkeergarage.

De partners sloten via hun joint venture een overeenkomst tot vestiging van opstalrechten. De verkoper is NS Stations. De locatie ligt in het centrum van Utrecht, naast het gemeentehuis bij het centraal station. De realisatie van het kantoor en de twee woongebouwen is het sluitstuk van de ontwikkeling van dit deel van het stationsgebied.

In totaal heeft de joint venture de afgelopen twee jaar meer dan 160.000 m2 aan kantoren verworven in Amsterdam en Utrecht. De joint venture kocht onder meer het kantoor aan de Sarphatistraat 8-14 in Amsterdam en het kantoor aan de H.J.E. Wenckebachweg 144-148, ook in de hoofdstad.

Angelo, Gordon & Co beheert 28 miljard dollar (23 miljard euro) aan vermogen en doet zijn vastgoedinvesteringen vaak via joint ventures. APF International is een Amsterdamse investment manager met ongeveer 1,2 miljard euro in beheer.

Koper werd op juridisch gebied geadviseerd door Loyens & Loeff. Verkoper werd op juridisch gebied geadviseerd door Houthoff.

Peter Hanff

Peter Hanff

Senior redacteur

Studeerde in 1994 af aan de Radboud Universiteit op de eisen voor landen om toe te mogen treden tot de eurozone. Volgt het monetair beleid sindsdien met argusogen. Werkte als journalist voor onder meer De Gelderlander en het Hoger Onderwijs Persbureau. Is sinds 2007 redacteur bij Vastgoedmarkt en heeft de portefeuille financieel.