Dudok Wonen realiseert 200 woningen Hilversum

Dudok Wonen realiseert 200 woningen Hilversum
woningproject Nieuw Zuid in Hilversum

Dudok Wonen realiseert 200 sociale en middeldure huurappartementen in vijf woongebouwen in de nieuwe Hilversumse woonwijk Nieuw Zuid. De woningen komen op de locatie van het te slopen zorgcentrum Amaris Zuiderheide.

Dat bericht de woningcorporatie op 16 april. De eerste drie woongebouwen van Nieuw Zuid levert Dudok Wonen eind dit jaar en begin 2019 op. Aansluitend wordt Amaris Zuiderheide gesloopt, waarna de laatste twee woongebouwen worden gerealiseerd. Naar verwachting is Nieuw Zuid eind 2021 helemaal klaar. In Nieuw Zuid komt een mix van sociale huurappartementen en appartementen in de vrije sector.

In twee gebouwen komen woningen voor zorgbehoevende ouderen. De huidige bewoners van Amaris Zuiderheide verhuizen naar één van deze twee gebouwen. Daarnaast worden er diverse buurtvoorzieningen ontwikkeld en wordt er een parkachtige tuin gemaakt, die de vijf gebouwen met elkaar verbindt. Begin 2019 zijn de eerste 28 vrijesectorhuurappartementen beschikbaar.

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen werkte sinds maart 2006 als redacteur voor Vastgoedmarkt. Martijn is all-round specialist, met een bijzondere affiniteit met de woning- en winkelmarkt. Sinds december 2018 werkt hij zelfstandig als freelance journalist.