Expeditors neemt logistiek Schiphol in gebruik

Expeditors neemt logistiek Schiphol in gebruik
Expeditors International, Naritaweg 1, Rozenburg

Het nieuwe logistieke centrum van Expeditors International aan de Naritaweg 1 in Rozenburg op Schiphol Logistics Park is in gebruik genomen.

Het ruim 31.000 m2 grote centrum is ontworpen door DP6 architectuurstudio. Het bestaat uit een 3-laags kantoorgebouw met bedrijfsrestaurant, een warehouse met mezzanine, een portiersloge voor bewaking van het douanegebied en een 2-laagse parkeervoorziening.

Via de hoofdentree komt de bezoeker binnen in het atrium, dat het hart vormt van het gebouw. Hier ligt het vergadercentrum aan de binnentuin. Via de ruime centrale trap komt men in het restaurant op de eerste verdieping met uitzicht op de Aalsmeerderdijk, op de kerk en de molen van Aalsmeer.

Expeditors houdt zich onder andere bezig met de op- en overslag van luchtvracht. Door de grote overspanning van de constructie heeft het centrum grote vrije vloervelden.

Duurzaamheid speelde in het ontwerp een grote rol. Er wordt onder andere gebruik gemaakt van warmteterugwinning uit ventilatielucht, daglichtafhankelijke LED-verlichting en CO2-sturing van de ventilatie om het energieverbruik te beperken. Zonnepanelen op het dak voorzien het centrum van elektriciteit. De nieuwbouw heeft het duurzaamheidslabel Breeam Very Good.

Het pand is eigendom van Expeditors International.

Johannes van Bentum

Johannes van Bentum

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Voor zijn aantreden bij Vastgoedmarkt was hij hoofdredacteur van de grootste vaktitel voor ict'ers Computable. Sinds 1986 is hij werkzaam als financieel-economisch journalist voor uiteenlopende titels als Elsevier Carrière, Agrarisch dagblad, Fem Business en het opiniemaandblad voor twintigers en dertigers Pitch. Begin 2009 verscheen zijn boek 'Online of Flatline' bij uitgeverij Mediata. Als hoofdredacteur van Vastgoedmarkt schrijft hij nieuwsberichten, achtergrondartikelen en geeft zijn mening over ontwikkelingen in de vastgoedsector en becommentarieert opvallende gebeurtenissen in zijn maandelijkse hoofdredactioneel commentaar.