Van Wijnen en Syntrus Achmea ontwikkelen 60 woningen

Van Wijnen en Syntrus Achmea ontwikkelen 60 woningen

In het voorjaar wordt er opnieuw gebouwd aan de Suytkade in Helmond. Van Wijnen start binnenkort met de bouw van waterburcht Luyvestein voor het Achmea Dutch Residential Fund van Syntrus Achmea Real Estate & Finance.

Het gebouw telt 60 appartementen en 68 parkeerplaatsen. De oplevering staat gepland in het tweede kwartaal van 2019.

Van Wijnen Projectontwikkeling en Syntrus Achmea hebben op 5 februari de turnkey overeenkomst getekend voor afname van 60 middeldure huurwoningen. Het woongebouw is in het water gelegen en wordt via waterburcht Doeverode ontsloten naar de kade. Om de hoek ligt de Cacaofabriek, het Helmondse centrum en het station. Het gebouwontwerp is van  Jacqueline Slagter Architecten. Zonnepanelen op het dak zorgen voor de elektriciteit in de gemeenschappelijke ruimtes.

De driekamer appartementen zijn tussen de 75 en 128 m2 groot en voorzien in de behoefte van betaalbare huurwoningen in Helmond. Van Wijnen Rosmalen gaat de waterburcht bouwen. Aqua Vastgoed adviseerde de verkopende partij Van Wijnen Projectontwikkeling Zuid.

Erik Wiegerinck werkte van 1995 tot zijn pensionering in 2022 voor de uitgeverij. Bij Vastgoedmarkt hield hij zich als senior redacteur in het bijzonder bezig met de financieel-economische berichtgeving, logistiek, financiering en vastgoedfondsen. Op dit moment is hij werkzaam als freelancer.