KCAP ontwerpt multifunctioneel woongebouw Katendrecht

KCAP ontwerpt multifunctioneel woongebouw Katendrecht

BPD en Van Wijnen selecteren KCAP voor het ontwerp van een multifunctioneel woongebouw in Katendrecht.

BPD en Van Wijnen ontwikkelen circa 300 appartementen, commerciële ruimten en een ondergrondse parkeergarage aan de Brede Hilledijk in de Rotterdamse wijk Katendrecht. Onlangs selecteerden de ontwikkelaars KCAP Architects&Planners voor het ontwerp van het multifunctionele gebouw.

De afgelopen achttien jaar is Katendrecht van een havengebied veranderd in een aantrekkelijk woon-, werk- en verblijfsgebied. Deze bijzondere plek is nog altijd volop in beweging. De komende jaren transformeert Katendrecht Pols in een aantrekkelijk hoog-stedelijk gebied met meer dan duizend woningen en een nieuw winkelgebied. Met het huidige succes van ‘De Kaap’ en de vooraanstaande aanpak van de Pols, wordt Katendrecht naar een hoger niveau getild.

De ontwikkelingsopgave ligt aan de Brede Hilledijk in De Pols van Katendrecht, de entree van de wijk. Het multifunctionele gebouw levert een substantiële bijdrage aan de ambitie om De Pols van Katendrecht te transformeren naar een hoogwaardige leef- en verblijfsomgeving.

Erik Wiegerinck werkte van 1995 tot zijn pensionering in 2022 voor de uitgeverij. Bij Vastgoedmarkt hield hij zich als senior redacteur in het bijzonder bezig met de financieel-economische berichtgeving, logistiek, financiering en vastgoedfondsen. Op dit moment is hij werkzaam als freelancer.