nieuws

Woningen in oud-belastingkantoor Rijswijk

Projectontwikkeling

Aertgeerts Bouw heeft het voormalige Belastingkantoor aan de Steenvoordelaan in Rijswijk voor 5,15 miljoen euro gekocht van het Rijksvastgoedbedrijf. De koper transformeert het achttien verdiepingen hoge gebouw naar 192 appartementen.

Woningen in oud-belastingkantoor Rijswijk
De-Generaal-Rijswijk-Mei-architects-and-planners

Dat berichten het Rijksvastgoedbedrijf en de koper in afzonderlijke berichten. Het pand uit 1966 heeft een oppervlakte van 19.800 m2. Het al jaren leegstaande pand ligt aan Steenvoordelaan 370, op de kop van winkelcentrum In de Bogaard nabij de Generaal Spoorlaan. Aertgeerts Bouw transformeert het gebouw naar 200 appartementen van 70 tot 100 m2 met eigen berging en buitenruimte. Het complex wordt transparant door veel glas en krijgt bij oplevering de naam De Generaal. Aertgeerts realiseert koop- en huurwoningen. De verdeling is afhankelijk van de vraag.

Koopprijzen beginnen vanaf 179.500 euro. Het ontwerp is van Mei architects and planners. De begane grond krijgt de bestemming commerciële doeleinden en in de bestaande kelder worden de individuele bergingen en een collectieve fietsenstalling gerealiseerd. Naast het voormalige kantoor liggen parkeergarages voor In de Bogaard. Daarin kunnen nieuwe bewoners met een parkeerabonnement hun auto gaan neerzetten. IBB Kondor is aangesteld als bouwer. Het woningcomplex wil de koper al in het eerste kwartaal van 2018 opleveren.

Reageer op dit artikel