nieuws

Nieuwbouw voor Italiaans Mapei in Apeldoorn

Projectontwikkeling

Merin heeft de afgelopen vier maanden drie kavels met een oppervlakte van 18.719 m2 verkocht op bedrijventerrein Ruimte op Malkenschoten in Apeldoorn. Zo zal het Italiaanse Mapei hier een distributiecentrum en productieruimte realiseren.

Nieuwbouw voor Italiaans Mapei in Apeldoorn
Ruimte-op-Malkenschoten-kavels-juli-2017

Met de verkopen brengt Merin de ondernemersgeest en dynamiek terug naar het oude Philipsterrein, aldus Merin in een persbericht. Mapei is ’s werelds grootste producent van lijmen, kitten en chemische producten voor de bouw. Mapei heeft 6.999 m2 grond verworven. Ook Apeldoorn is zeer verheugd met de komst een grote internationale speler als Mapei. Merin heeft onlangs al twee kavels op Ruimte op Malkenschoten verkocht van respectievelijk 5.000 m2 en 6.720 m2.

Om ruimte te creëren heeft Merin in totaal 40.000 m2 gesloopt om nieuwbouw mogelijk te maken.. Inmiddels heeft Merin ruim 57.000 m2 (goed voor 62 procent) verkocht aan negen partijen. Merin verwacht dat aan het eind van 2017 alle kavels verkocht zullen zijn. De asset manager zal dit jaar zelf een nieuwe weg aanleggen en bewegwijzering en led-verlichting realiseren.

Naast Ruimte op Malkenschoten ligt het kantorenpark FizzionParc, eveneens een (her)ontwikkeling van Merin met de gebouwen Sequoia en Oak Building. Op FizzionParc biedt Merin gemeenschappelijke voorzieningen aan zoals vergaderfaciliteiten en een restaurant. De nieuw gevestigde bedrijven op Ruimte op Malkenschoten kunnen hier ook gebruik van maken. Op dit moment heeft Merin 16.000 m2 beschikbaar voor nieuwbouw.

Reageer op dit artikel