nieuws

Bouwstart nieuwe ING-hoofdkantoor Frankemaheerd

Projectontwikkeling

De start van de bouw van het nieuwe ING-hoofdkantoor aan de Frankemaheerd in Amsterdam werd in plaats van het slaan van de traditionele eerste paal gevierd met het planten van een eerste boom.

Bouwstart nieuwe ING-hoofdkantoor Frankemaheerd
Nieuwe-ING-hoofdkantoor-Frankemaheerd-Amsterdam

De ontwikkeling van het nieuwe 24.000 m2 grote ING-hoofdkantoor en de transformatie van het huidige hoofdkantoor van 52.000 m2 in de Amsterdamse Poort is in handen van OVG Real Estate en G&S Vastgoed, in nauwe samenwerking met ING en gemeente Amsterdam. De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan was op uitnodiging van Ralph Hamers (bestuursvoorzitter van ING), Coen van Oostrom (CEO van OVG Real Estate) en Jason Blackmore (G&S Vastgoed) getuige van de start van dit energiezuinige, toekomstbestendige en technologisch vooraanstaand project.

De twee ontwikkelaars hebben het kantoorgebouw in campusstijl ontworpen, wat onderlinge samenwerking en flexwerken bij de medewerkers stimuleert. Bij de bouw wordt gedeeltelijk gebruik gemaakt van circulair beton dat blijvend kan worden hergebruikt, zonder kwaliteitsverlies. Het dak van het kantoorgebouw wordt geheel bedekt met zonnepanelen, de technologie in het pand zorgt voor slim en duurzaam (energie)gebruik en draagt bij aan het creëren van gezonde werkplekken. De ambitie is om bij oplevering duurzaamheidslabel Breeam Outstanding te behalen.

Naar verwachting zal ING het nieuwe Frankemaheerd-complex medio 2019 in gebruik nemen. De verhuizing van ING naar Frankemaheerd betekent ook een transformatie voor de Amsterdamse Poort, waar het huidige ING-hoofdkantoor gevestigd is. Nadat de verhuizing heeft plaatsgevonden, beginnen OVG en G&S met de herontwikkeling van dit oude kantoor tot woningen. Andere betrokken partijen zijn ontwerper Benthem Crouwel Architects, Karres + brands (landschaps- en stedenbouwarchitect) en aannemer VolkerWessels.

Reageer op dit artikel