nieuws

OVG levert Rabobankkantoor Eindhoven op

Projectontwikkeling

OVG Real Estate heeft op 17 mei het nieuwe kantoor van Rabobank in Eindhoven opgeleverd. De ontwikkeling van het nieuwe kantoor is onderdeel van de herontwikkeling van het Rabobank complex aan Fellenoord 17 waartoe Rabobank en OVG in 2013 een samenwerking zijn aangegaan.

OVG levert Rabobankkantoor Eindhoven op
Rabobank Eindhoven

Het opgeleverde gebouw beslaat 28.000 m2 en komt in aanmerking voor een Breeam Excellent certificering door het gebruik van duurzame technologie. In oktober 2017 wordt het kantoor officieel geopend en neemt Rabobank het in gebruik.

Voor de ontwikkeling zijn duurzame materialen en technieken gebruikt om energieverbruik terug te dringen. Het ontwerp is stads met een natuurlijk karakter, door het gebruik van natuursteen, houten interieur en groene buitenruimtes. De werkomgeving in het gebouw bevordert het nieuwe werken, doordat er naast werk- en vergaderruimtes ook is gedacht aan ontmoetingsplekken en ruimtes voor presentaties en workshops. Het kantoor geeft ruimte aan 1.500 werkplekken.

In het gebouw zijn de eerste prototypes PowerWindows toegepast. De PowerWindows zijn ontwikkeld door de start-up PHYSEE en kunnen energie opwekken door lichtval om te zetten in stroom. Dit project is de pilot van de PowerWindows, wat Rabobank in Eindhoven ‘s werelds eerste kantoorgebouw met transparante, energieopwekkende ruiten maakt.

Thomas Ummels, executive development director OVG Real Estate. ‘Met de oplevering van de eerste fase van de herontwikkeling van Fellenoord hebben wij een belangrijke impuls gegeven aan het gebied en de stad Eindhoven. Wij zijn ontzettend trots om dit hoogwaardige gebouw, mede dankzij de hulp van onze ontwerp- en bouwpartners, aan Rabobank en W.P. Carey op te leveren.’

Het nieuwe Rabobankkantoor ligt tegenover Eindhoven Centraal Station.

De bouw is uitgevoerd door VolkerWessels-ondernemingen Boele & van Eesteren en Stam + De Koning Bouw.  Het ontwerp van het kantoorgebouw is van de hand van UN Studio. In 2015 werd het kantoor aangekocht door vastgoedbelegger W.P. Carey.

Reageer op dit artikel