nieuws

Start ontwikkeling SADC Solar Park Groene Hoek

Projectontwikkeling

Gebiedsontwikkelaar SADC en F&S Solar ondertekenden woensdag de overeenkomst voor de ontwikkeling van een zonnepark op de Groene Hoek in de gemeente Haarlemmermeer. Op een oppervlakte van ongeveer 26 hectare worden 127.456 zonnepanelen van het merk First Solar geplaatst.

Start ontwikkeling SADC Solar Park Groene Hoek

Het Solar Park  levert ongeveer 15 MWh per jaar. Dat is genoeg voor 4.500 huishoudens en levert een reductie van CO2 emissie van 5.580 MT. Deze overeenkomst geldt voor de komende 25 jaar.

Dit project is ontwikkeld in een samenwerking tussen SADC, Solar-Energy Works en F&S Solar. In juli start FS Solar met de aanleg en in oktober 2017 zijn de zonnepanelen operationeel. De gemeente Haarlemmermeer is blij met deze ontwikkeling; zij heeft als ambitie om energieneutraal te zijn in 2040. En ook de provincie Noord-Holland is voorstander van dit zonnepark; zij ambiëren dat werklocaties die vertraagd zijn in hun ontwikkeling tijdelijk worden ingericht met zonnepanelen.

SADC onderzoekt samen met F&S Solar op welke manier de stroom geleverd kan gaan worden aan de Green Datacenter Campus op Schiphol Trade Park. Het lokaal opwekken en verbruiken van energie past binnen de ambitie van SADC om bij te dragen aan ontwikkeling van circulaire werklocaties.

Reageer op dit artikel