nieuws

Vierde logistieke campus Heylen naar Etten-Leur

Projectontwikkeling

Groep Heylen gaat op bedrijventerrein Vosdonk in Etten-Leur op risico een logistieke e-commerce campus realiseren van 60.000 m2, schrijft BN/De Stem. Op drie andere Nederlandse locaties realiseert de Belgische ontwikkelende belegger al 400.000 m2 aan logistiek vastgoed.

Vierde logistieke campus Heylen naar Etten-Leur

De campus zal bestaan uit vijf afzonderlijke units van elk 12.000 m2. Groep Heylen heeft de grondpositie gekocht van Cosun, de eigenaar van voedingsmiddelenproducent SVZ dat jarenlang was gevestigd op Vosdonk maar is verhuisd naar Breda. De gebouwen van SVZ zijn vorig jaar gesloopt en sindsdien ligt het terrein braak. Huurders zijn nog niet gecontracteerd, wel lopen er volgens Heylen gesprekken met verschillende partijen.
Met de logistieke campus wil Groep Heylen vooral e-commerce-bedrijven bedienen. ‘Goede bereikbaarheid met onder meer het openbaar vervoer en ruime parkeervoorzieningen voor personeel zijn essentieel voor dit type distributiecentra, dat gekenmerkt wordt door een hoge personele bezetting’, aldus Ralph Caspanni, managing director van Groep Heylen Nederland in een toelichting.
In Nederland realiseert Group Heylen al drie logistieke campussen met in totaal 400.000 m2 aan nieuw gepland logistiek vastgoed. Het gaat om projecten in Almelo (T-Port Campus), Roosendaal (Agora21 Campus) en Venlo (VE-Commerce Campus).

Reageer op dit artikel