nieuws

Hurks realiseert 34 woningen Hoge Weide Utrecht

Projectontwikkeling

Hurks vastgoedontwikkeling is door Bureau NegenTien namens de gemeente Utrecht geselecteerd voor de ontwikkeling en realisatie van kavel 1.1 Hoge Weide in Utrecht Leidsche Rijn.

Hurks realiseert 34 woningen Hoge Weide Utrecht

Kavel 1.1 ligt tegenover Leidsche Rijn centrum, aan het Park Leeuwensteyn en het Willem Alexanderpark. Het betreft een stedelijk bouwblok met 34 grondgebonden koopwoningen. Alle woningen zijn energieneutraal. De ingediende plannen zijn beoordeeld op de onderdelen beeld, verkoopbaarheid, financieel grondbod en duurzaamheid. Het plan van Hurks en Venster Architekten onderscheidt zich met name door de stedelijkheid en de aansluiting op de omgeving.
Het project is zeer duurzaam. Alle woningen zijn energieneutraal dankzij warmtepompen met bodembronnen, kooldioxide-gestuurde ventilatie en in de daken geïntegreerde PV-panelen. De verkoop start in de tweede helft van 2017. De start bouw is gepland tussen eind 2017 en uiterlijk 1 maart 2018. De oplevering is ongeveer tien maanden later. Hoge Weide krijgt een stedelijk karakter en ligt op loopafstand van Leidsche Rijn centrum en op fietsafstand van de binnenstad van Utrecht. De inpassing van de landtunnel A2 creëert hoogteverschillen in het gebied. In totaal worden ongeveer 1.100 woningen in Hoge Weide gebouwd in alle prijsklassen.

Reageer op dit artikel