nieuws

‘Opvallend hoge rendementen op rijksmonumenten’

Projectontwikkeling

Hoge maximumhuren, interessante financieringsvormen en fiscale voordelen zorgen voor opvallend hoge rendementen op Rijksmonumenten.

‘Opvallend hoge rendementen op rijksmonumenten’

Dat betoogde Barend Jan Schrieken, manager strategie & ontwikkeling van het Restauratiefonds, in Vastgoedmarkt van oktober 2015. Schrieken is op 7 juni tijdens Provada een van de deelnemers aan de rondetafel van Vastgoedmarkt over de herbestemming van monumenten. De manager strategie & ontwikkeling van het Restauratiefonds gaat in gesprek met ontwikkelaar Ab van der Wiel en met Remko Slavenburg, stedenbouwkundige van de gemeente Leiden. Van der Wiel kocht De Meelfabriek in Leiden in 1998 en transformeert het deels monumentale complex naar een locatie om te wonen, werken en recreëren.

Wat is nodig voor een succesvolle gebiedsontwikkeling rondom een monument? En wat levert dat op voor de betrokken vastgoedpartijen, de gemeente en omwonenden? Die vragen worden beantwoord tijdens de rondetafel. Tijd: dinsdag 7 juni, 14.30 uur. Locatie: Vastgoedmarkt Transformatieplein (hal 9, stand 11).

Reageer op dit artikel