nieuws

G4 op Transformatieplein Provada

Projectontwikkeling

De vier grootste gemeenten, verenigd in G4, hebben zich verbonden aan het Transformatieplein op de aanstaande editie van de Provada (7-9 juni, RAI).

De gemeenten gaan een bemiddelende rol spelen in het genereren van plannen voor leegstaand vastgoed binnen hun gemeentegrenzen. Architectenbureaus zullen in de vorm pitches op het plein hun ideeën en plannen voor leegstaamd vastgoed presenteren. In 2015 was het Rotterdam die zich – samen met het Rijksvastgoedbedrijf – sterk maakte voor de missie van het Transformatieplein: architecten met een visie in contact brengen met eigenaren van en mogelijke beleggers in leegstaand vastgoed. Amsterdam, Den Haag en Utrecht sluiten zich nu aan bij dit initiatief.

Voor dit jaar worden twintig architectenbureaus op het plein verwacht. Adviesbureau Fakton zal een ondersteunende rol vervullen.  

Reageer op dit artikel