nieuws

Transformatie ZLTO-kantoor Tilburg van start

Projectontwikkeling

Het voormalige kantoor van de landbouworganisatie ZLTO (voorheen NCB) aan de Spoorlaan 350 in Tilburg wordt getransformeerd tot het verzamelgebouw Bank15. Het pand wordt klaar gemaakt voor een mix van kleinschalige horeca, ontwerpers, startende ondernemers, kunstenaars en flexwerkplekken.

Transformatie ZLTO-kantoor Tilburg van start

Initiatiefnemer is Jerry Opier, eigenaar van het Amsterdamse reclamebureau Tafel15. Onlangs werd de overeenkomst voor transformatie getekend tussen Opier, bouwer VolkerWessels en Van de Ven Bouw, eigenaar van het kantoorpand. De oplevering voor huurders is gepland in begin juni 2016. Initiatiefnemer Opier verwacht voor de opening ruim de helft van alle ruimtes met huurders te hebben gevuld.

Op de begane grond komt stadsbrouwerij KraftBier van ondernemer Rob van den Meijdenberg. Voor de bouwers Jark Schepens en Alexander de Bonth van VolkerWessels is het concept een bron van inspiratie. ‘We kijken met andere ogen naar onze leegstaande locaties, waarbij we de behoeften uit de omgeving koppelen aan de mogelijkheden van het pand. Daarbij betrekken we de nieuwe huurders nog veel meer dan voorheen’, zegt De Bonth.

De transformatieplannen worden gesteund door gemeente Tilburg. De laatste gebruiker van het pand was de boerenorganisatie NCB – later bekend als ZLTO – voordat deze in 2010 naar het Paleiskwartier in Den Bosch vertrok. Sindsdien staat het kantoor leeg. Het pand ligt recht tegenover station Tilburg.

Tot nu werd het kantoor inclusief tachtig parkeerplaatsen door Van de Ven te koop aangeboden voor 2.345.000 euro. Van de Ven kocht het pand eind januari 2008 samen met het kantoorpand aan Spoorlaan 334.

> Vastgoedmarkt organiseert op de Provada (7-9 juni 2016, RAI Amsterdam) weer een Transformatieplein. Hier worden twaalf te transformeren kantoorgebouwen gepresenteerd. Architecten komen met voorstellen voor de transformatie.

Reageer op dit artikel