nieuws

Kantoren Den Haag worden appartementen

Projectontwikkeling

Stena Realty transformeert 2.200 m2 kantoor aan Eisenhowerlaan 156 in Den Haag naar 19 appartementen. Dit object wordt gerealiseerd naar aanleiding van een pitch op het Transformatieplein van 2014.

Kantoren Den Haag worden appartementen

Het pand ligt in het Statenkwartier, niet ver van de haven van Scheveningen. De locatie maakt onderdeel uit van een gewilde woonlocatie en de internationale zone van Den Haag. Door deze transformatie naar zogenaamde urban villa zal de gehele straat een kwaliteitsimpuls krijgen. De woningen komen begin 2017 als geliberaliseerde woningen op de markt voor verhuur. De huurprijs zal rond de 1.000 euro bedragen. De grootte varieert tussen 70 en 110 m2. 

Het ontwerp is niet hetzelfde als het ontwerp dat in 2014 op de Provada werd voorgesteld, vertelt architect Lars Zwart van Op Ten Noort Architecten uit Utrecht. De plattegrond is gelijk gebleven, maar de gevel is veranderd ‘als gevolg van voortschrijdend inzicht’. Aanvankelijk was de bedoeling veel van het oorspronkelijke pand te behouden, maar in overleg met Stena is toch meer vervangen, waaronder de kozijnen en het dak. De drie torentjes die in het eerste plan stonden, zijn geschrapt aangezien ze het pand te duur maakten.  

De vergunning is verkregen en de werkzaamheden zullen op korte termijn worden gestart. Het complex blijft na transformatie eigendom van Stena Realty. In Zweden is Stena Fastigheter de grootste particuliere verhuurder van woningen en werd in 2016 uitgeroepen tot Property Owner of the Year.

Stena werd bijgestaan in het herontwikkelingstraject door Op Ten Noort Blijdenstein Architecten en RDS Vastgoedontwikkeling. 

 

Vastgoedmarkt organiseert op de Provada (7-9 juni 2016, RAI Amsterdam) weer een Transformatieplein. Hier wordt een twaalftal te transformeren projecten gepresenteerd. Architecten komen met voorstellen voor de transformatie.  

Reageer op dit artikel