Genomineerd: Wienke Bodewes, Amvest

Genomineerd: Wienke Bodewes, Amvest
Wienke Bodewes

Wienke Bodewes is één van de vijf genomineerden voor jaarlijkse Vastgoedmarkt Award Vastgoedman van het jaar 2018.

Wienke Bodewes (65) neemt dit jaar afscheid als topman van de beleggende projectontwikkelaar Amvest. Hij laat een bedrijf achter in flonkerende staat. In de afgelopen tijd paste hij de structuur van de onderneming aan, waardoor meer institutionele beleggers in de vastgoedfondsen van het bedrijf konden deelnemen, naast de aandeelhouders Aegon en PGGM.

Onder zijn leiding wist het bedrijf, ondanks de schrik van het uitbreken van de kredietcrisis, een stevige portefeuille eigen ontwikkellocaties op te bouwen. Daardoor heeft Amvest een eigen bron van nieuwe woningen, waar andere institutionele beleggers afhankelijk zijn van de grillen van gemeenten en ontwikkelcombinaties voor het inkopen van nieuw product. Het vertrek van Bodewes valt samen met de oplevering van een belangrijk deel van de gebiedsontwikkeling Cruquius in Amsterdam, waar Amvest ook een eigen kantoor betrekt.

De jury van de Vastgoedman van het Jaar Award ziet de nominatie als een oeuvreprijs voor Bodewes en zijn grote betekenis voor de vastgoedsector. Naast zijn posities bij vastgoedpartijen vervulde hij vele bestuursfuncties, onder andere bij de branchevereniging van vastgoedontwikkelaars Neprom en de vereniging van institutionele beleggers IVBN. Daarnaast werd hij regelmatig om raad gevraagd bij vastgoedvraagstukken, zoals de verkoop door de gemeente Amsterdam van het in financiële problemen geraakte cultuurpand Felix Meritis.

Naast Wienke Bodewes maken vier andere genomineerden een kans op deze prestigieuze titel. Breng nu uw stem uit op uw favoriet.

Johannes van Bentum

Johannes van Bentum

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Voor zijn aantreden bij Vastgoedmarkt was hij hoofdredacteur van de grootste vaktitel voor ict'ers Computable. Sinds 1986 is hij werkzaam als financieel-economisch journalist voor uiteenlopende titels als Elsevier Carrière, Agrarisch dagblad, Fem Business en het opiniemaandblad voor twintigers en dertigers Pitch. Begin 2009 verscheen zijn boek 'Online of Flatline' bij uitgeverij Mediata. Als hoofdredacteur van Vastgoedmarkt schrijft hij nieuwsberichten, achtergrondartikelen en geeft zijn mening over ontwikkelingen in de vastgoedsector en becommentarieert opvallende gebeurtenissen in zijn maandelijkse hoofdredactioneel commentaar.