Genomineerd: Maarten de Gruyter, Boelens de Gruyter

Genomineerd: Maarten de Gruyter, Boelens de Gruyter
Maarten de Gruyter

Maarten de Gruyter is één van de vijf genomineerden voor jaarlijkse Vastgoedmarkt Award Vastgoedman van het jaar 2018.

Maarten de Gruyter is mede-oprichter en -naamgever van de landelijk opererende projectontwikkelaar en vastgoedbelegger Boelens de Gruyter, actief in commercieel vastgoed en woningbouw. Het bedrijf werd in 2007 opgezet en beschikt inmiddels over een hoofdvestiging op de noordelijke IJ-oever in Amsterdam en een kantoor in de binnenstad van Den Bosch.

De onderneming speelt zich in de kijker met opvallende projecten zoals de transformatie van het voormalige Parool- & Trouw-gebouw tot Student Hotel, het Conservatorium-hotel en de transformatie van het dierenasiel in Amsterdam Oost tot stadsbrouwerij voor Van Vollenhoven's Bieren. Verder is het bedrijf actief in woningbouwprojecten in verschillende steden.

De Gruyter is ook oprichter en voorzitter van Stichting DON, elf jaar geleden door hem opgezet om onderzoek naar de genezing van diabetes type 1 te bekostigen. Hij lijdt ook zelf aan deze aandoening, die op langere termijn ingrijpende complicaties kan veroorzaken als blindheid, afsterven van ledematen en nierfalen. Naast zijn werk voor deze stichting was hij ook 3,5 jaar lang voorzitter van FC Den Bosch toen deze voetbalclub in financiële problemen verkeerde.

De juryleden kennen De Gruyter als een integere vakman die mooie en succesvolle projecten bouwt. En een prettige zakenpartner, die er niet voor terugdeinst spontaan een feestje te bouwen.

Naast Maarten de Gruyter maken vier andere genomineerden een kans op deze prestigieuze titel. Breng nu uw stem uit op uw favoriet.

Johannes van Bentum

Johannes van Bentum

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Voor zijn aantreden bij Vastgoedmarkt was hij hoofdredacteur van de grootste vaktitel voor ict'ers Computable. Sinds 1986 is hij werkzaam als financieel-economisch journalist voor uiteenlopende titels als Elsevier Carrière, Agrarisch dagblad, Fem Business en het opiniemaandblad voor twintigers en dertigers Pitch. Begin 2009 verscheen zijn boek 'Online of Flatline' bij uitgeverij Mediata. Als hoofdredacteur van Vastgoedmarkt schrijft hij nieuwsberichten, achtergrondartikelen en geeft zijn mening over ontwikkelingen in de vastgoedsector en becommentarieert opvallende gebeurtenissen in zijn maandelijkse hoofdredactioneel commentaar.