Alexandra den Heijer hoogleraar Publiek Vastgoed in Delft

Alexandra den Heijer hoogleraar Publiek Vastgoed in Delft
Alexandra den Heijer

Alexandra den Heijer is benoemd tot hoogleraar Publiek Vastgoed aan de faculteit Bouwkunde van de TU Delft.

De leerstoel Publiek Vastgoed zal zich richten op uitdagingen bij het beheer van publiek vastgoed, door het ontwikkelen van theorieën op het gebied van de verbetering van besluitvormingsprocessen en het zoeken naar nieuwe concepten voor de gebouwde omgeving.

Universiteitscampussen, ziekenhuizen, scholen en gemeentehuizen zijn slechts enkele voorbeelden van gebouwde omgevingen die een publiek doel dienen en die een grote impact hebben op de maatschappij. Alexandra den Heijer heeft jarenlang onderzoek gedaan naar de toekomst van de universiteitscampus, waarbij ze samenwerkte met universiteiten overal ter wereld. Haar werk en haar kennis op het gebied van universiteitscampussen vormen het fundament voor een verdere uitbreiding van het onderzoeksgebied, waarbij haar kennis wordt toegepast op andere eigenaren van de gebouwde omgeving.

Den Heijer heeft haar academische carrière altijd gecombineerd met praktijkprojecten. Sinds de publicatie van haar proefschrift 'Managing the university campus' (2011), geeft ze leiding aan het Campus Research Team van de TU Delft. Dit is een netwerk van promovendi, postdocs en andere medewerkers van de universiteit, dat bestaat uit een kernteam aan de TU Delft aangevuld met gastonderzoekers en gasthoogleraren.

Johannes van Bentum

Johannes van Bentum

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Voor zijn aantreden bij Vastgoedmarkt was hij hoofdredacteur van de grootste vaktitel voor ict'ers Computable. Sinds 1986 is hij werkzaam als financieel-economisch journalist voor uiteenlopende titels als Elsevier Carrière, Agrarisch dagblad, Fem Business en het opiniemaandblad voor twintigers en dertigers Pitch. Begin 2009 verscheen zijn boek 'Online of Flatline' bij uitgeverij Mediata. Als hoofdredacteur van Vastgoedmarkt schrijft hij nieuwsberichten, achtergrondartikelen en geeft zijn mening over ontwikkelingen in de vastgoedsector en becommentarieert opvallende gebeurtenissen in zijn maandelijkse hoofdredactioneel commentaar.