Wijnhavenkwartier wint Haagse architectuurprijs

Wijnhavenkwartier wint Haagse architectuurprijs

Het transformatieproject Wijnhavenkwartier wint de Haagse architectuurprijs Nieuwe Berlagevlag 2017.

Geurst & Schulze architecten ontwierpen de transformatie van het casco en de woningen van het voormalig ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Studio Leon Thier architecture / interior m.m.v. StudioLEFT tekenden het interieur van de Universiteit Leiden Campus Den Haag.

Het project Wijnhavenkwartier maakt in veel opzichten indruk op de jury:  'Het oogt en voelt als nieuwbouw, terwijl het een volledige transformatie van een voormalig rijkskantoor betreft. Er is zeer doordacht omgegaan met de dwingende structuur van het bestaande gebouw, waarbinnen de nieuwe functies van de universiteit, horeca en wonen als vanzelfsprekend zijn ingepast.'

Het duurzame woningbouwproject Groene Mient van Architektenkombinatie Bos Hofman in samenwerking met FilliéVerhoeven Architecten ontvangt een eervolle vermelding. De 'eigenzinnigheid' van het project spreekt de jury aan.

De jury bestaat uit de voormalige voorzitters van het Haags Architecten Café / HaAC Jan Brouwer, Piet Grouls en Corine Keus en voormalig voorzitter van BNA Haaglanden Tonko Leemhuis. De jury is blij verrast met de hoeveelheid inzendingen (circa 50) en onder de indruk van de hoge kwaliteit van de projecten.

Erik Wiegerinck werkte van 1995 tot zijn pensionering in 2022 voor de uitgeverij. Bij Vastgoedmarkt hield hij zich als senior redacteur in het bijzonder bezig met de financieel-economische berichtgeving, logistiek, financiering en vastgoedfondsen. Op dit moment is hij werkzaam als freelancer.