nieuws

Frank Verwoerd wint Young Talent Award 2017

Loopbaan

Frank Verwoerd (28) is winnaar van de Yardi/Vastgoedmarkt Young Talent Award 2017. In de finale op de stand van Vastgoedmarkt op de Provada versloeg hij beide andere kandidaten, Jelle de Wilde (ING Real Estate Finance) en Roel Timmermans (Cushman & Wakefield).

Frank Verwoerd wint Young Talent Award 2017
Young-Talent-Award-2017

Verwoerd, de jongste finalist,  scoorde het hoogst op alle onderdelen waarop de jury beoordeelde: aantal stemmen op de website, de blogs en het optreden in het debat tijdens de finale op 1 juni in de RAI. Over het debat zei de jury: ‘Zijn inbreng is levendig en met flair gebracht en dat werd zeer op prijs gesteld.’ Hij sprak mensen in het publiek aan en ook de twee andere kandidaten. Juryvoorzitter Cuno van Steenhoven loofde Roel Timmermans en Jelle de Wilde  voor hun inbreng. ‘Jullie waren sterke kandidaten, maar er kan slechts een winnaar zijn.’

Verwoerd werd een multitalent genoemd. ‘Hij heeft de expressie van een verkoper.’ Bij zijn vorige werkgever, het EIB, noemden ze hem een schaap met vijf poten.

Verwoerd vertelde naderhand dat hij het ‘fantastisch en leuk’ vond om mee te doen aan de verkiezing. ‘Het was voor het eerst dat ik een blog schreef. Ik vond het heel leerzaam.’ Een van die blogs ging over de winkelleegstand in Nederland en met name in Alphen aan den Rijn, woonplaats van Verwoerd. De gemiddelde winkelleegstand is Nederland is 6 procent maar in middelgrote steden als Alphen is het 12 tot 13 procent. Het bestand in die middelgrote steden zal moeten krimpen, aldus Verwoerd.

De prijs is een module van ASRE. Welke hij gaat volgen, weet hij nog niet. Verder leren zal hij zeker, want ‘when you stop learning, you start dying’. Verwoerd heeft al aanbiedingen gehad van andere werkgevers, maar daar gaat hij nog niet op in. Hij werkt nu anderhalf jaar bij Dynamis en heeft daar nog veel ambities en uitdagingen.

De jury bestond uit Cuno van Steenhoven, voormalig bestuursvoorzitter DTZ Zadelhoff (voorzitter); Richard Gerritsen, regional director European Sales Yardi Systems; Jessie Wagenaar (winnaar 2016) en Erik Wiegerinck, senior redacteur Vastgoedmarkt.

Reageer op dit artikel