nieuws

Messemaeckers richt ontwikkelaar Stadswaarde op

Loopbaan

Jeroen Messemaeckers van de Graaff en Han de Groot starten samen vastgoedontwikkelaar Stadswaarde. Het nieuwe vastgoedbedrijf richt zich op ontwikkeling van duurzame, intelligente en aantrekkelijke gebouwen voor wonen, werken en winkelen in de binnenstad.

Messemaeckers richt ontwikkelaar Stadswaarde op

De dagelijkse leiding van Stadswaarde is in handen van Jeroen Messemaeckers van de Graaff. ‘Een gebouw moet duurzaam, intelligent en aantrekkelijk zijn. Wij willen, net als Tesla, technologie, design en duurzaamheid geïntegreerd toepassen op onze gebouwen. Wij (her)ontwikkelen bestaand binnenstedelijk gebied en willen de groene ruimte aan de rand van de stad behouden voor natuur en recreatie’, aldus de voormalige ASR-ontwikkeldirecteur.
‘We zijn sterk in technologie’, voegt Han de Groot, investeerder en internetondernemer, eraan toe. ‘Ontwikkelingen op het gebied van internet of things, big data en de sharing economy gaan razendsnel. Het heeft mij als toetreder in de vastgoedmarkt verbaasd hoe conservatief de vastgoedwereld is met de adoptie van technologie. De waardeketen is versnipperd. Het is aan ontwikkelaars om de verantwoordelijkheid te nemen voor innovatie en technologische vernieuwing. In de internetwereld waar ik vandaan kom, betekent de adoptie van nieuwe technologie een kwestie van leven of dood, en duikt iedereen op nieuwe ontwikkelingen’, aldus De Groot.
Messemaeckers: ‘Ook onze sterke financiële basis onderscheidt ons van veel andere ontwikkelaars. Met een kapitaalkrachtige aandeelhouder zoals Han de Groot en zijn investeringspartners kunnen we grote projecten voor eigen risico ontwikkelen. Daarnaast ontwikkelen we op fee-basis voor institutionele beleggers en private equity.’ Messemaeckers (1970) was tot de overname door MRP ontwikkeldirecteur van ASR Vastgoedontwikkeling. Namens ASR en diens voorganger Fortis was hij vanaf 2001 betrokken bij de ontwikkeling van projecten als Mahler IV Amsterdam, Scheveningen Haven, Amadeus Den Haag en winkelcentrum Waddinxveen.
De laatste jaren was hij vooral zichtbaar als directeur van het multifunctionele project Leidsche Rijn Centrum. Han de Groot (1972) is mede-eigenaar en voormalig ceo van online onderzoeker MetrixLab dat hij in 1999 oprichtte en na zes succesvolle internationale acquisities in 2014 fuseerde met het Japanse Macromill. Het fusiebedrijf Macromill Group werkt met 1.700 mensen in meer dan negentig landen.

Reageer op dit artikel