nieuws

Toptalent strijdt om Young Talent Award

Loopbaan

De jury van de Yardi/Vastgoedmarkt Young Talent Award 2016 heeft vijf kandidaten genomineerd. De winnaar ontvangt een trofee en van ASRE een opleiding ter waarde van 5.000 euro.

Toptalent strijdt om Young Talent Award
Kandidaten Young Talent Award

Uit de voordrachten door lezers van Vastgoedmarkt zijn de volgende kandidaten geselecteerd: Roel de Both (30), Consultant Tenant Representation Cushman & Wakefield; Werner van Sprundel (27), hoofd Research Colliers International);  Rebecca Haasdijk (28), Property Manager Verwey Vastgoed; Martijn van Engelen (26), Technisch Manager Vastned; en Jessie Wagenaar (35), directeur  Verkoop & Gebiedsmarketing BPD Ontwikkeling. Zij zullen de komende maanden met elkaar strijden om de titel Yardi/Vastgoedmarkt Young Talent 2016.

Vorig jaar werd de titel in de wacht gesleept door Klaas Boekschoten, assetmanager winkelcentra bij ASR Vastgoed Vermogensbeheer. Hij kreeg de Yardi/Vastgoedmarkt Young Talent 2015 uitgereikt na een spannend slotdebat tijdens de jaarlijkse vastgoedbeurs Provada in de RAI Amsterdam.

De genomineerden zullen laten zien wat zij aan vakkennis en vaardigheden in huis hebben en of zij beschikken over een goed netwerk in de vastgoedsector. Zij laten van zich horen in blogs op Vastgoedmarkt.nl en online stemmen verzamelen. Lezers en bezoekers van de website kunnen sinds 29 februari hun stem uitbrengen op een van de genomineerden. De stemronde sluit op 8 juni, de dag voor het slotdebat tijdens de Provada 2016.

De jury bestaat uit: Cuno van Steenhoven, voormalig bestuursvoorzitter DTZ Zadelhoff (voorzitter); Richard Gerritsen, regional director European Sales Yardi Systems; Klaas Boekschoten, assetmanager winkelcentra  ASR Vastgoed Vermogensbeheer (winnaar 2015); en Erik Wiegerinck, senior redacteur Vastgoedmarkt.

Blogs

Bedoeling is dat de vijf genomineerden maximaal twee blogs schrijven tot de eerste debatronde op het Trendscongres van Vastgoedmarkt, donderdag 21 april in het Amsterdam Theater te Amsterdam. De jury stelt het schrijven van één blog dit jaar verplicht. Het onderwerp van deze eerste, verplichte blog moet aansluiten op het congresthema van dit jaar en luidt ‘De kracht van de stad’. Waarom zijn de (grote) steden uitgerekend nu zo populair? Terwijl door de razendsnelle ICT-ontwikkelingen en social media eigenlijk niemand meer op een kluitje zou hoeven te zitten, daar de begrenzingen van de fysieke plek juist vrijwel zijn opgeheven.

In hun blog moeten de genomineerden hun visie geven op urbanisatie/de kracht van de stad en welke invloed dat heeft (of niet) op hun vakgebied en de specifieke functie zij nu vervullen. In diezelfde  blog schetsen zij wat de komende vijf à tien jaar zal veranderen (of niet) onder invloed van bestaande trends en nieuwe (technologische) innovaties. Bijvoorbeeld de invloed van drones bij technisch onderhoud of die van big data en vastgoed research enzovoorts.

Het onderwerp van de tweede blog is vrij. Het onderwerp dient wel vastgoedgerelateerd te zijn. Het schrijven van de tweede blog is niet verplicht, maar weegt wel mee bij de jurering.

Eerste debat Trendscongres

Tijdens het Trendscongres zal een debatronde plaatsvinden tussen de vijf genomineerden onder leiding van de juryvoorzitter. Hiervoor krijgen de genomineerden ruim van tevoren vijf stellingen die zullen gaan over de toekomst van sector. Voor iedere kandidaat is er een stelling, toegesneden op het eigen vakgebied. Elke kandidaat krijgt op het Trenscongres 2,5 minuut de tijd om zijn visie te geven op de  stelling die aansluit op de eigen vakspecifieke kennis. Vervolgens wijst de juryvoorzitter één van de vier andere kandidaten aan die 1,5 minuut de tijd krijgt het betoog onderuit te halen op basis van tegenargumenten en speelt darbij advocaat van de duivel. Vervolgens heeft de eerste kandidaat nog één minuut om de tegenargumenten van zijn/haar opponent  te weerleggen. Zo komt iedereen aan de beurt als verdediger en opponent.  De hele debatronde duurt 30 minuten. Na afloop krijgen alle genodigden van het congres een kaart, waarop zij hun stemming mogen aangeven.

De jury zal na afloop van het debat samen overleggen om tot een cijfer te komen(een derde deel). De stemming van de aanwezigen van het congres telt ook voor een derde mee. Daarnaast heeft de redactie voor het congres een cijfer gegeven over de inzet van social media en de blogs door de kandidaten (een derde deel). Deze drie cijfers samen bepalen welke drie kandidaten er doorgaan. Vanaf dat moment kan er op de drie overgebleven genomineerden via de website www.vastgoedyoungtalentaward.nl

Tweede debat Provada

Op de derde dag van de Provada – donderdag 9 juni om 11 uur – vindt op de stand van Vastgoedmarkt het tweede debat plaats tussen de genomineerden, waarbij zij wederom hun opgedane kennis en ervaring optimaal moeten inzetten om de toeschouwers hun talenten te laten zien.

Als aftrap zal jurylid Richard Gerritsen samen met de juryvoorzitter terugblikken naar het eerste debat en het verloop van de Young Talent Award. Het debat zal starten door een voorstelronde van de kandidaten op een zeepkist. Vervolgens krijgt de eerste kandidaat acht minuten de tijd om zijn visie tegen op de toekomst van de sector in het algemeen en een door hem/haar gekozen vakgebied in het bijzonder aan de hand van twee zelf geformuleerde stellingen.

De jury zal na elk betoog zeven minuten vragen stellen. Daarna is de volgende kandidaat aan de beurt. De jury geeft na afloop een cijfer. Voor de hele sessie staat een uur, waarvan drie kwartier betoog/debat en een kwartier juryberaad.

Bepaling winnaar

De winnaar wordt op vier onderdelen bepaald, die elk voor een kwart meetellen: het aantal stemmen op de website, het cijfer tijdens het eerste debat van de jury, het cijfer van de jury tijdens het tweede debat, en het cijfer dat de jury geeft voor de manier waarop de social media en blogs gebruikt zijn om aan stemmen te komen.

Nadat de jury een cijfer heeft gegeven voor de prestatie van de genomineerden tijdens het tweede debat, zal de uitreiking van de winnaar van de Yardi Vastgoedmarkt Young Award in 2016 worden gehouden op de stand van Vastgoedmarkt.

 

Reageer op dit artikel