nieuws

Nieuw opleidingspakket duurzaamheidswaardering

Loopbaan

Troostwijk Real Estate lanceert Valuing Sustainability. Dit opleidingspakket helpt taxatieprofessionals met het herkennen en wegen van duurzaamheidskenmerken in hun dagelijkse vastgoedwaarderingspraktijk.

Nieuw opleidingspakket duurzaamheidswaardering

Troostwijk heeft het opleidingspakket ontwikkeld als deelnemer in het zogenoemde RenoValue-consortium, dat is opgericht door de Europese Unie en tot doel heeft een standaardtool te ontwikkelen voor het meten van duurzaamheid van vastgoedobjecten. Het consortium bestaat verder uit het RICS (Royal Institution of Chartered Surveyors, het KIT (Karlsruhe Institute of Technology), CBRE, het KAPE (Polish National Energy Conservation Agency), Skanska en Business Solutions Europa.

Valuing Sustainability heeft tot doel om taxatieprofessionals een dieper inzicht in en bredere kennis te geven van de impact van duurzaamheidsaspecten op de economische waarde van vastgoedobjecten. Het cursusmateriaal bevat een groot aantal informatiebronnen en methodologische en theoretische begeleiding. Het opleidingspakket biedt taxatieprofessionals de basis om tijdens het taxatieproces de juiste waarde toe te kennen aan energie-efficiëntie, hernieuwbare energiebronnen, geeft inzicht in bredere duurzaamheidsvraagstukken en helpt taxateurs hun klanten op deze onderdelen te adviseren.

Het cursusmateriaal is beschikbaar in acht talen en bevat een face-to-face tool die kan worden gebruikt als cursusondersteuning voor opleidingsinstellingen, taxatieorganisaties en andere professionele partijen in de vastgoedmarkt. Ook zijn er interactieve e-learning modules op de RICS Online Academy. Beide versies zijn gratis verkrijgbaar en deelnemers van de onlineversie ontvangen een certificaat wanneer zij de cursus hebben voltooid. Valuing Sustainability is het resultaat van uitgebreid marktonderzoek, raadpleging van belanghebbenden en pilot-programma’s met ongeveer 400 professionals uit acht Europese landen waaronder België, Duitsland, Griekenland, Italië, Nederland, Polen, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

Reageer op dit artikel