nieuws

Pieter Affourtit Vastgoedman van het Jaar 2016

Loopbaan

Bij het jaarlijkse Vastgoedmarkt Trendscongres is voormalig ceo Pieter Affourtit van WPM Groep gehuldigd als Vastgoedman van het Jaar 2016. Affourtit ontving op 21 april de bij deze titel horende wisselbeker uit handen van hoofdredacteur Johannes van Bentum van Vastgoedmarkt.

Pieter Affourtit Vastgoedman van het Jaar 2016

Affourtit ontving de prijs voor zijn grote betekenis voor de Nederlandse commerciële vastgoedsector gedurende zijn veertigjarige carrière. Als ceo en grootaandeelhouder van WPM Groep bouwde hij zijn onderneming uit tot één van de belangrijkste vastgoedbeheerders in Nederland. Daarnaast diende hij de retailsector tussen 2004 en 2007 als voorzitter van de Nationale Raad van Winkelcentra.

Hij was ook geestelijk vader van de WPM/Vastgoedmarkt Steden in Beweging (StiB) Award die vanaf 2013 driemaal werd toegekend aan een ontwikkelingsproject dat een belangrijke impuls heeft gegeven aan de stedelijke omgeving waarin het staat. Winnaars waren het project Inverdan (2013) in Zaandam, Rotterdam Central District (2014) en De Hallen (2015) in Amsterdam.

Affourtit staat in de sector bekend als een bevlogen man, die de lat hoog legt, zowel voor anderen als zichzelf. Hij is een snel denker, voelt zich thuis in het debat, wat hij vele jaren etaleerde in de discussies met jonge vastgoedtalenten als juryvoorzitter van de Yardi/Vastgoedmarkt Young Talent Award.

WPM Groep fuseerde half februari 2016 met Colliers International, voor Affourtit een moment om afscheid te nemen van zijn onderneming. Hij wilde niet koste wat kost aanblijven, stelde hij in een recent interview met Vastgoedmarkt. ‘De houdbaarheid van ceo’s is beperkt, maar velen hebben de neiging te blijven zitten. Die fout wilde ik niet maken.’

Naast Affourtit werden voor de titel Vastgoedman van het Jaar 2016 genomineerd: Dirk Anbeek (Wereldhave), Johan Buijs (NSI), Bas van Holten (Merin) en Jan Hein Tiedema (OVG). Lezers van Vastgoedmarkt konden aangeven wie hun favoriete kandidaat is. Van de 429 uitgebrachte stemmen gingen er 161 naar Affourtit, die daarmee met 37,5 procent van de stemmen overtuigend publieksfavoriet is. De publieksstemmen zijn door de redactie meegewogen in het besluit Affourtit uit te roepen tot Vastgoedman van het Jaar 2016.

De prijs Vastgoedman van het Jaar bestaat uit een permanent aandenken én een wisselbeker. Daarin wordt de naam van de winnaar plus het jaartal gegraveerd. De beker wordt door Affourtit doorgegeven aan de Vastgoedman van het Jaar 2017.

 

Reageer op dit artikel