nieuws

Genomineerd: Jan Hein Tiedema, directeur OVG Nederland

Loopbaan

Directeur Jan Hein Tiedema van OVG Nederland was vanaf het eerste moment betrokken bij de ontwikkeling van kantoorgebouw The Edge aan de Amsterdamse Zuidas. Hij begon zijn carrière bij JLL en werd door mede-genomineerde Bas van Holten (nu ceo Merin) naar OVG gehaald.

Genomineerd: Jan Hein Tiedema, directeur OVG Nederland

Tijdens zijn studie bedrijfskunde in Groningen hield Tiedema alle opties open. Hij koos geen specialisme, maar een breed pakket aan vakken. Vastgoed trok hem door de tastbaarheid. Hij koos voor een start bij een grote makelaar om de hoge transactiesnelheid. Het gaf hem veel ervaring in wat hij het leukst vindt: in teamverband aan grote deals werken. Bovendien kwam hij bij JLL in contact met alle rollen die binnen de vastgoedsector bestaan.

Via een opdrachtgever die een ontwikkelproject huurt van G&S Vastgoed, kwam hij in contact met de wereld van de vastgoedontwikkeling. Toen vroeg Bas van Holten – toen werkzaam bij OVG – hem op een dag wat zijn toekomstplannen waren. ‘Over OVG heb ik niet lang na hoeven denken’. Hij was werknemer nummer 11 – ‘… of in ieder geval iets in de buurt van de tien’.

De ontwikkeling van kantoor The Edge was voor hem als ontwikkelmanager het meesterstuk: ‘Vanuit ontwikkelperspectief en qua leercurve, alles heeft erin gezeten.’ Door de crisis viel kort na de start van het project de beleggersmarkt volledig weg. ‘We hebben de lat op het terrein van duurzaamheid steeds hoger gelegd, wat overal ter wereld mensen heeft geïnspireerd’, vertelt Tiedema, die – inmiddels directeur Nederland – verantwoordelijk was voor de verkoop. ‘We hebben enorm geluk gehad met het herstel van de markt en de mooie deal die we daardoor met Deka konden sluiten.’

Begin 2015 startte Tiedema voor OVG een nieuwe activiteit. OVG bouwde in samenwerking met een Londens family office een herontwikkelingsportefeuille op van vier leegstaande kantoorpanden met een vloeroppervlak van gezamenlijk 70.000 m2. De panden liggen in de stationsgebieden rond Amsterdam Sloterdijk en Rotterdam Alexander. Na een halfjaar was de beoogde omvang van het fonds bereikt.

Tiedema was de eerste Amsterdammer binnen OVG, wat zich de laatste jaren heeft vertaald in in het oog springende projecten in de hoofdstad. Nieuwe voorbeelden daarvan zijn de ontwikkeling van een nieuw hoofdkantoor voor ING en het overnemen van de bestaande huisvesting (Amsterdamse Poort) en het nieuwe project op kavel P15 Ravel op de Zuidas, die mede door hem tot stand zijn gekomen.

Tiedema is binnen OVG verantwoordelijk voor – voorlopig – het grootste bedrijfsonderdeel OVG Nederland, naast OVG Duitsland. ‘We hopen binnenkort onze eerste deal te sluiten in Amerika. Dat zou aanleiding zijn voor het opzetten van een eigen kantoor in New York, het is een nieuwe loot aan de stam van OVG.’

Naast Jan Hein Tiedema zijn genomineerd:

Hall of fame

Bekijk hier wie in de voorgaande veertien jaar werden uitgeroepen tot Vastgoedman van het Jaar en wie er werden genomineerd.

Reageer op dit artikel