nieuws

‘Young Talent Award geeft extra stimulans’

Loopbaan

‘Medewerkers voordragen voor de Young Talent Award is een belangrijke manier voor bedrijven om te tonen dat ze vertrouwen hebben in hun mensen. Het stimuleerde mij om extra mijn best te doen.’

‘Young Talent Award geeft extra stimulans’

Dat zegt Jeroen Lokerse (42). Hij won in 2008 de eerste editie van de Yardi/Vastgoedmarkt Young Talent Award. Vier jaar later volgde hij Jan-Willem Bastijn op als managing partner van Cushman & Wakefield Nederland.

Uiteraard ligt er geen direct verband tussen die twee zaken. Maar de prijs hielp hem wel degelijk om ‘zichtbaarder  te worden binnen en buiten de eigen organisatie’, memoreert Lokerse. ‘Voor die tijd was ik bij Cushman & Wakefield alleen bezig met Capital Markets. Carrièretechnisch heb ik me daarna verbreed. Voor mij was het ook een vorm van waardering krijgen. Als je inzet en werk ook nog eens buiten het eigen bedrijf wordt opgemerkt, stimuleert dat helemaal.’

Wat hebben bedrijven er zelf aan mensen te kandideren voor de Yardi/Vastgoedmarkt Young Talent Award? Schuilt ook niet het gevaar dat talentvolle mensen sneller vertrekken als ze in de spotlights komen? ‘Waarom zou je het geheim houden dat je mensen goed zijn?’ werpt de topman van Cushman & Wakefield Nederland tegen. ‘Volgens mij werkt het juist andersom! Het is een manier om talent aan je te binden doordat je vertrouwen en waardering schenkt. Dat is uiteindelijk belangrijker dan geld.’

Heeft Lokerse tips voor kandidaten? ‘Ik hou ervan als mensen lef hebben. Dat ze niet bang zijn fouten te maken. Fouten zijn goed om discussies aan te wakkeren en zonder discussie geen vernieuwing! Laat vooral zien wie jezelf bent, je onderscheidend vermogen.’

Zelf kent Cushman & Wakefield diverse programma’s op verschillende niveaus om jong talent te stimuleren – zowel nationaal als Europees. ‘Je zou het misschien niet verwachten, maar er bestaan nog altijd grote verschillen tussen wat wij in Nederland belangrijk vinden bij young potentials en de landen om ons heen. Nederlanders zijn vaak assertiever en creatiever bij het zoeken van oplossingen. Maar onze directheid speelt ons internationaal weleens parten. In die Europese programma’s, waarvoor wij onze talentvolle mensen selecteren, leren ze ook hoe hun interacties overkomen op anderen.’

Wie wordt Young Talent 2016?

Ken je iemand die voor de Yardi/Vastgoedmarkt Young Talent Award 2016 in aanmerking komt en onder de 37 jaar is? Nomineer hem of haar dan. Voordragen is mogelijk via het aanmeldingsformulier op de site productie.vastgoedmarkt.nl. De winnaar van de Yardi/Vastgoedmarkt Young Talent Award ontvangt een opleidingscheque van 5.000 euro, ter beschikking gesteld door ASRE.

De inschrijving sluit op 4 februari 2016. In de week van 14 februari kiezen de jury en de redactie van Vastgoedmarkt vijf kandidaten uit de aanmeldingen. Hun namen worden op 28 februari bekendgemaakt en ze worden voorgesteld in Vastgoedmarkt van maart 2016 (verschijning op 17 maart). Vanaf 28 februari tot 8 juni 2016 kan er via Vastgoedmarkt.nl op de kandidaten worden gestemd. Meer informatie over deze prijs: www.vastgoedyoungtalentaward.nl

Reageer op dit artikel