nieuws

Pieter Hendrikse wint Vastgoedmarkt Award

Loopbaan

De Vastgoedmarkt Award, de jaarlijkse onderscheiding voor de vastgoedpersonality die zich in het afgelopen jaar wist te onderscheiden, is woensdag 8 mei toegekend aan Pieter Hendrikse, CEO van CBRE Global Investors Emea.

Pieter Hendrikse wint Vastgoedmarkt Award

De prijs is een geschilderd portret van de winnaar en een cheque van 1.000 euro voor een door de winnaar gekozen goed doel. Deze worden uitgereikt tijdens de vastgoedbeurs Provada, omdat Hendrikse op dit moment voor zaken in Los Angeles verblijft. De bijbehorende oorkonde en bloemen werden echter in ontvangst genomen door de chief investment officer van CBRE Global Investors, Will Rowson.

Hendrikse is sinds 1 november CEO van CBRE Global Investors Emea en lid van de raad van bestuur van CBRE GI, gevestigd in de VS. Daarvoor was hij CEO van ING REIM Europe. In die functie heeft hij de overname begeleid van delen van ING REIM door CB Richard Ellis Investors. Hij is toen in de media omgedoopt tot ‘de man van 40 miljard’. Mede vanwege de inspirerende manier waarop deze belangrijke transactie is verlopen, is Hendrikse door Vastgoedmarkt benoemd tot Vastgoedman van het Jaar 2011/2012.

De naam van de winnaar werd onthuld door de prijswinnaar van vorig jaar, Marijn Snijders, voorheen CCO van Jones Lang LaSalle en tegenwoordig partner in Capital Value, tijdens het bijzonder goed bezochte Vastgoedmarkt Trends Congres in Koetshuis De Zadelhoff in Breukelen. Bekijk de video van de uitreiking van de Award hieronder.

De lezers van Vastgoedmarkt maakten de keuze uit vijf door de redactie genomineerde vastgoedpersoonlijkheden. Hendrikse won met ruime meerderheid. De overige genomineerden voor de Vastgoedmarkt Award van 2011/2012 waren: Monique en Nicole Maarsen (Maarsen Groep), Jaap van Rhijn (Colliers), prof. dr. Peter van Gool (SPF Beheer en ASRE) en Johan Buijs, directeur NSI.

De prijs werd voor de elfde keer uitgereikt. Vorige winnaars waren: Jan Doets (ING RE), Hans van Veggel (Multi), Cor van Zadelhoff, Ton Meijer (MAB), Karin Laglas (Rodamco Europe), Coen van Oostrom (OVG), Jaap Gillis (Redevco), Peter Keur (FGH Bank), Isaäc Kalisvaart (CEO van MAB Development) en Marijn Snijders (CCO van Jones Lang La Salle).

Reageer op dit artikel