nieuws

OVG en Normandy verkopen Noord-Amerikaans hoofdkantoor Unilever

Geen categorie

OVG Real Estate heeft in de laatste dagen van 2016 samen met zijn ontwikkelingspartner Normandy Real Estate Partners het Noord-Amerikaanse hoofdkantoor van Unilever in Englewood Cliffs (New Jersey) verkocht aan Mesirow Financial. De duurzame herontwikkeling van 30.000 m2, gelegen op de palissades van de Hudson rivier aan de overkant van New York City, wordt op het moment gerealiseerd en is naar verwachting eind 2017 klaar.

OVG en Normandy verkopen Noord-Amerikaans hoofdkantoor Unilever

Financiële details zijn door partijen niet bekend gemaakt. De beide ontwikkelingspartners kochten de negen hectare omvattende site in september vorig jaar. Unilever is sinds de jaren ’60 gevestigd op deze locatie en bevestigt opnieuw haar binding met de locatie door een achttienjarig huurcontract te tekenen met verschillende opties voor uitbreiding .
 Na de renovatie zal het Noord-Amerikaanse hoofdkantoor van Unilever tot een van de meest energiezuinige en technologisch geavanceerde gebouwen van de oostkust behoren.
Jan-Hein Lakeman, Executive Managing Director bij OVG Real Estate US en Giorgios L. Vlamis, COO en partner bij Normandy: ‘We zijn trots op ons eerste gezamenlijke project in de VS en de samenwerking met Mesirow, die een indrukwekkende reputatie heeft als financier van single-tenant gebouwen. We kijken ernaar uit onze visie op het gebruik van smart-tech voor een duurzame en gezonde werkomgeving te kunnen realiseren in de herontwikkeling van dit hoofdkantoor van Unilever.”
Cushman & Wakefield trad op als adviseur namens Unilever bij de ontwikkeling en voor OVG/Normandy bij de verkooptransactie die werd geleid door Vice Chairman David Bernhaut en Senior Managing Director Robert Elms. Mesirow Financial’s Sale-Leaseback Capital group, geleid door Senior Managing Directors Garry Cohen en Douglas Barker, heeft de aankoop van dit object begeleid. De financiering van de acquisitie is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Mesirow Financial’s Credit Tenant Lease (CTL) en Institutional Sales and Trading groups, onder leiding van Senior Managing Director Stephen Jacobson en Managing Director Nathanial Sager. (EW)

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels