nieuws

Basic-Fit wil verdubbeling aantal fitnesscentra

Geen categorie

Basic-Fit zint op een beursgang in Amsterdam. Met de opbrengst wil de Nederlandse fitnessketen het aantal vestigingen verdubbelen.

Dat meldt BNR.nl. De beursgang is afhankelijk van de marktomstandigheden. Basic-Fit wil met de verkoop van aandelen onder meer zijn schulden herfinancieren en verdere groei financieren. De opbrengst bij een beursgang wordt geschat op minimaal 1,1 miljard euro. Basic-Fit is eigendom van investeerder 3i. Het Britse 3i kocht de fitnessketen in 2013 voor 275 miljoen euro.

Volgens de eigen website heeft Basic-Fit in Nederland meer dan 140 sportclubs. Ook heeft de keten sportscholen in België, Luxemburg, Frankrijk en Spanje. René Moos, ceo van Basic-Fit, zegt over de expansie: ‘Ons doel is het aantal clubs binnen vijf jaar te verdubbelen, in de landen waar we al zitten, maar ook in andere landen binnen Europa.’ 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels