nieuws

Zeewaartse uitbreiding Monaco van 2 miljard

Geen categorie

Monaco breidt zijn grondgebied uit in zee voor naar schatting 2 miljard euro. Op een grondpositie van 60.000 m2 komen onder meer luxe woningen.

Dat bericht RTL-Z op basis van berichtgeving in Le Figaro. Vorstendom Monaco is met een oppervlakte van 2,02 vierkante kilometer na Vaticaanstad het kleinste land ter wereld. Met 30.535 inwoners is het bovendien een van de drukstbevolkte landen ter wereld. Bouwbedrijf Bouygues Construction is op 1 september begonnen met een uitbreidingsproject in zee. Bouygues zal eerst achttien caissons afzinken die samen een ringdijk vormen. De caissons zijn 26 meter hoog en wegen 10.000 ton per stuk. Het binnengedeelte wordt vervolgens drooggemaakt.

Private investeerders zullen nog eens 1 miljard euro in de bebouwing van het nieuwe land. Naast luxe woningen zijn er een jachthaven, een promenade, openbare voorzieningen, een parkeerplaats en een Japanse tuin gepland. Bovendien is 1 hectare bestemd voor een park. In 2025 moet het hele project zijn afgerond. Een eerder plan werd eind 2008 op de lange baan geschoven vanwege de mondiale financiële crisis. In de loop der tijd heeft het vorstendom zijn grondgebied uitgebreid met 40 hectare. 

Reageer op dit artikel